Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.


TBMM
'nin kuruluşunun 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören sabah saat 09.30'da Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Törene Niğde Valisi Alim Barut, CHP Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediyesi Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama, çelenklerin sunulması ile devam edildi.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk milletinin sinesinde var olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onda tecelli eden ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışı yine bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından  çocuklarımıza emanet edilmiştir. Bu nedenle çocuklarımızı vatanımızın birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi kültürünü özümseyecek biçimde yetiştirmek, kalkınmış, refah ve barış içerisinde yaşanacak bir geleceğe hazırlamak zorundayız. Sevgili Çocuklar Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere emanet edilmesi, size duyulan güvenin bir göstergesidir. Hepinizin bu şuur içerisinde geleceğin bilim adamları, sanatçıları, siyasetçileri, sporcuları olarak geleceğimizi şekillendireceksiniz. Sizlere güvendiğimizi ve sizlere hizmet etmekle görevli olduğumuzu bilmenizi istiyorum.” dedi.

Halkoyunları gösterisi ve okunan şiirler sonrası ödül töreni ile program devam etti. Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen program sonrasında İl Kültür Merkezinde 23 Nisan İlkokulu ve Ortaokul Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler ile devam etti.

Salon Programında öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, şiirler ve orotoryo ile devam etti.

Salonda Afganlı öğrencilerin müzik gösterisi ve okulun öğrencilerinin yaptığı orotoryo gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Protokol tarafından öğrencilere güllerin dağıtılması ile program sona erdi.





 

Editör: TE Bilişim