Geçtiğimiz hafta sonu Niğde ve Bor'da konferanslar vardı. Tarihçi Yazar ve Belgesel Yapımcısı İsmail Yağcı, Bor İlçesinde öğrencilere konferans verdi. Niğde'de ise Gazeteci Yazar Abrurrahman Dilipak medya ve siyaset konulu bir konferans verdi. 


Tarihçi Yazar İsmail Yağcı BOR'da







 Türkiye'nin tanınmış Tarihçi Yazar ve Belgesel yapımcılarından İsmail Yağcı Niğde'de belgesel çekecek.


Niğde Merkez ve ilçelerinde çeşitli incelemeler yapan Tarihçi Yazar Yağcı, 40 bölümlük bir belgesel yapmayı planladıklarını söyledi.



Yağcı Türkiye gazetesi temsilciliğine yaptığı ziyaretinden sonra Bor İlçesinde bulunan Osman, Münevver, Nevin Kaya Öğrenci yurdunda öğrencilere Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatan bir konferans verdi. 



Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak NİĞDE'de

Dost-Yar Derneği, Niğde Belediyesi ile ortaklaşa konferans düzenlediği, ‘’Siyaset ve Medya İlişkileri’’ konferansına konuşmacı olarak gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak katıldı.

Niğde Belediyesi İnönü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen konferansa; Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran tilavetinden sonra DOST-YAR Niğde Başkanı Nevzat Türkan açılış ve selamlama konuşmasını  yaptı.

Daha sonra kürsüye gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak çıktı.

‘’medyayı çok etkin ‘’ kullanmalıyız diyen Dilipak şunları dile getirdi:

‘’Medya deyince aklımıza sadece gazete, radyo, televizyon gelmesin. Medya çok geniş bir alandır. Dergisinden internetine, yazılımından üretime kadar çok geniş bir alanı kapsar. Bizler çocuklarımızı yetiştirirken çağın teknolojisinden bihaber yetiştiriyoruz. Sosyal medya başında zaman geçirmelerine kızarken, sosyal medyayı hiç kullanmıyoruz. Gezi olaylarında gördünüz, 18 yaşındaki çocuklar ülkenin başına ne sorunlar açtılar. ABD, İsrail internetin bütün alt yapısını ellerinde bulunduruyorlar. Muhasebe programından, belediyelerin kullandığı programa ve sosyal medyaya kadar her şey ellerinde. Siber güvenlik tamamen onların ellerinde. Biz yazılım yapacak gençler yetiştirmeliyiz. Bastığınız bir kitap 100 tl maliyetli ve az kişiye ulaşırken, internette e book bir kitap 1 tl maliyetle binlerce kişiye ulaşıyor. Günümüzdeki internet  teknolojisini çok daha etkin kullanmalıyız’’.

150 milyon masraf yaparak 100 kişiye kurs eğitimi verme düşüncesindeyiz ama o masrafla tüm dünyaya eğitim verebiliriz diyen Dilipak şöyle devam etti:
’’Bizler büyük masraflarla kurslar yapıyoruz. Belki gerekli olduğu şartlar var bu ayrı, ama geldiğimiz çağda o masraflarla 100 değil, binlerce, milyonlarca kişiye Kuran öğretebiliriz. Çağın gereklerini bizler değil birileri çok güzel kullanıyor. Kendi ürettikleri , kendi yönlendirmek istedikleri yaşam ne ise onları bize sunuyor ve bizlerde körü körüne bunların peşinden gidiyoruz. Neden biz bunları üretmeyelim. Neden biz İslam inancıyla bir hayat yaşanmasını sağlamayalım!’’ dedi.

GAZETELER DEVLETİ DOLANDIRIYOR!

Gazetelerin trajlarını olduğundan fazla göstererek devletten ilan parası aldığını belirten Dilipak şunları dile getirdi:
’’Gazetelerimiz maalesef hak ettikleri kazancı elde etmiyorlar. Ülkemizde 4.8 milyon gazete çıkıyor, bunun yarısına yakını naylon gazete. Mesela bir gazete var 7.500 satıyor, 10 binlik ödenekten faydalanmak için faturada rakamı yükseltiyor. 70 bin satıyor, 100 binlik ilandan faydalanmak için ona göre fatura kesiyor. Bizler helal kazancımızı harama çeviriyoruz. Anadoludaki gazetelerin 3 te 2’si maalesef naylon gazete. Yani sadece ilan parası almak için kurulmuş, haber üretimi yapmayan, gerçek gazetecilik hizmeti vermeyen gazetelerdir. Biz önce ahlak edinmeliyiz’’ dedi.

Dilipak , çağımız medyası ve teknolojileri hakkında yaklaşık 2 saat süren bir konferans verdi. 


Editör: TE Bilişim