Niğde Üniversitesinde “Cumhuriyetin Temel Değerleri ve Yeni Anayasa Yapım Sürecine Yansılamaları” konulu konferans düzenlendi.

Niğde Üniversitesi  10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası dolayısıyla hazırlamış olduğu ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tunç’un konuşmacı olarak katıldığı konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Niğde Valisi Âlim Barut, Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansta Prof. Dr. Hasan Tunç “Cumhuriyetin Temel Değerleri ve Yeni Anayasa Yapım Sürecine Yansımaları” konusunu ele aldı. Yeni anayasanın ortaya konulurken dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Tunç, Avrupa ülkelerinin anayasalarından örnekler verdi.

Konferansın sonunda izleyiciler tarafından sorulan soruları cevaplayan Prof. Dr. Hasan Tunç’a Niğde Valisi Alim Barut tarafından plaket takdim edildi.















Editör: TE Bilişim