Niğde'yi ve Niğde kültürünü tanıtmak amacıyla Ankara'da düzenlenen "Niğde Günleri" Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. 4 gün sürecek olan fuar, 2 Ekim 2011 Pazar günü sona erecek.

Fuarın açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Dr. Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Açılışta Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Milletvekilleri Doğan Şafak, Ömer Selvi, Alparslan Kavaklıoğlu, Vali Âlim Barut ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz sırayla birer konuşma yaptılar.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür yaptığı konuşmada Niğde’nin bu fuar ile bir ilki önemli oranda yaşamaya başladığını söyleyerek çok sayıda vatandaşın katıldığı fuara gösterilen ilgiye şaşırdığını anlattı. Rektör Görür, "İşin doğrusunu söylemek gerekirse bugün bu kadar insanın bu birlikteliğe susadığını düşünmüyordum ama gördüm ki bugün devletin tüm kademeleri ile birlikte esnaf, sanayici, sanatkâr herkes aslında bugünü bekliyormuş. Bu nedenle bu fuarı organize ederek emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Fuar ile oluşan birlikteliğin siyasetçisiyle, yerel yöneticileriyle, üniversitesiyle, esnafıyla, sanatkârıyla, sanayicisiyle birlikte ilelebet devam etmesi ve Niğde’nin çok hızlı bir şekilde kabuğunu kırması temennisinde bulunan Rektör Görür, “ Umarım Niğde gelecekte kendi halkının daha mutlu daha müreffeh yaşayacağı ortamlara kendisini hazırlamış olur. Bizde Niğde üniversitesi olarak elbette ki kamu yararına olacak hiçbir etkinlikten kaçınmıyoruz kaçınmak da istemiyoruz. Çünkü üniversite var olacaksa bu halk için var olacaktır, bu millet için var olacaktır. Dolayısı ile bütün imkânlarımızı bu tür birliktelikler için seferber etmeye her zaman hazır olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Düzenlediği konser, sergi, panel ve halk oyunları gösterileri ile fuara renk katan üniversitemizin fuar alanında açtığı stantta katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ziyaretçilere üniversitemize ait tanıtım malzemelerinin dağıtıldığı standı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’da ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ile bir süre sohbet etti. Rektör Görür Bakan Yılmaz’a üniversitemiz Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından yapılan deri halı hediye etti.

 





Editör: TE Bilişim