Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus Kızıl Ülkücü gençlere “Ülkü Ocakları’nın Manevi Dinamikleri” konulu seminer verdi.


Niğde Ülkü Ocakları Eğitim Birimi tarafından aylık olarak planlanan ve her hafta uygulanan programda bir taraftan planlanan günlerde ortaöğretim öğrencilerinin ve üniversite öğrencilerinin donanım kazanmasıyla birlikte oluşturulan hoca havuzu ile eğitimlerine devam etmekte olup bir taraftan da  üniversite öğrencileri, ortaöğretim öğrencilerine okul derslerinde ve üniversiteye hazırlık derslerinde yardımcı olmaktadır.


Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Kızıl, Ülkü Ocakları’nın geçmişten günümüze içinde bulunarak, yaşayarak gördüğü maneviyatın kelimelere sığdırılmasının çok zor olduğunu söyledi. Ayrıca Yunus Kızıl, Ülkü Ocakları’nın kuruluşundan bu yana milli ve manevi dayanağı olan bir davası olduğunu, bu kutlu davanın yıpranmayacağını ve başarıya ulaşacağını belirtti.


Eğitim seminerlerine tüm hızıyla devam eden Niğde Ülkü Ocakları’nın hedefinin gelecekte ülkemizin yönetim kadrolarına talip olacak olan gençlerin bilgi birikimi yüksek, kültürlü ve eğitimli olarak yetişmesi olduğu hatırlatıldı.

NİĞDE ÜLKÜ OCAKLARINDAN İNTERNET SİTESİ VE RADYO

Niğde Ülkü Ocakları son zamanda eğitim faaliyetlerinin yanında bir çok konuda çeşitli etkinlik yapıyor. Ortaöğretim ve Üniversite seminer etkinlikleri peryodik olarak devam ediyor. 

Yine geçtiğimiz günlerde Kardeşlik Mektupları çerçevesinde bir proje hazırlandı ve ülkücü ortaöğretim ve lise öğrencileri yurdun dört bir tarafındaki arkadaşlarına mektup gönderiyor. Bin yıllık kardeşliği birlikte yaşatmak ve yaşamak olarak değerlendirilen projede Niğde'nin tanıtımına katkı da sağlanıyor. 

Ayrıca Niğde Ülkü Ocakları güzel bir internet sitesini de yayına koydu. Yapılan faaliyetlerin haberleştirilmesinin yanında Ülkücülük hakkında ve faydalı bilgiler de içeren site internet üzerinden radyo yayını da yapıyor. 

Niğde Ülkü Ocaklarının sitesine aşağıdaki adresten görebilirsiniz. 

http://www.nigdeulkuocaklari.org/
















Editör: TE Bilişim