Niğde Türk Ocaklari, Türk Ocakları'nın 100. kuruluş yıl dönümü münasebeti ile "Dilde Fikirde İş te Birlik" adlı bir yemekli toplantı düzenledi.
 
Niğde’de  gerçekleştirilen toplantıya Türk Ocağı Genel Merkez yöneticisi yanı sıra Niğde Türk Ocağı üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları, eğitimciler vatandaşlar ve Türk Cumhuriyetlerinden gelip Niğde Üniversitesinde okuyan öğrenciler katıldı.
Yemeğin ardından programın açılış konuşmasını yapan Niğde Türk Ocakları başkanı şunları söyledi:
Türk Ocakları 25 mart 1912'de vatanperver bir avuç münevver tarafından kurulmuştur. Ne mutlu bizlere ki ilim- iman- ahlak- ülkü çizgisinde bir asırlık kutlu bir çınarın günümüze kadar geldiğine şahit oluyoruz.
Türk Ocakları hep Türk Milletinin milli ve ahlaki esaslar üzerinde ebede kadar yaşamasının mücadelesini vermiştir. Bugün de aynı mücadeleyi vermektedir, vermeye devam edecektir. Burada bize düşen birlikte rahmet ayrılıkta azap olduğunu unutmadan bir olma, iri olma ve diri olma adına hareket etmek olmalıdır."
Daha sonra konuşan genel merkez yöneticisi Fahri Atasoy’da Türk Milliyetçilerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini özellikle günümüzde milletimizin bu birliğe daha fazla ihtiyacı olduğunu tarihte ve çağımızda yaşanan olaylardan verdiği örneklerle açıkladı.






































Editör: TE Bilişim