Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından geçtiğimiz gün “Sınırlarımızdaki Türkmenlerin Geleceği” başlıklı bir sohbet gerçekleştirildi.

 

Ocakbaşı sohbetine konuşmacı olarak . Eğitimci, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Türkmenevi Başkan Yardımcısı Özkan Özkan katıldı.

 

Türk Ocakları Niğde Şube Başkanı Doç.Dr. Metin Hakan Severcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Niğde Türk Ocağı’nda “Sınırlarımızdaki Türkmenlerin Geleceği” başlıklı bir sohbette  Eğitimci, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Türkmenevi Başkan Yardımcısı Özkan ÖZKAN’ın konuşmacı olduğu toplantıda, Irak ve Suriye’de bulunan Türkmen kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, yaşadıkları topraklardan ülkemize göç etmek zorunda kalan Türkmen kardeşlerimize bugüne kadar nasıl bir destek sağlandığı ve bundan sonra da o bölgelerde yaşayan ve ülkemizde ikamet eden kardeşlerimize nasıl destek olmamız gerektiği ele alındı. Hem Irak hem de Suriye’de ki Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların yer aldığı ve duygusal anlar yaşatan resim ve video görüntülerinden sonra sohbet dinleyicilerin katıldığı soru-cevap bölümüyle sona erdi” dedi. 



Editör: TE Bilişim