Türk Ocakları 44. Olağan Kurultayı’na katılmak üzere Ankara’ya giden Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Metin Hakan SEVERCAN ile Üst kurul Delegesi ve Turaneli Gençlik Derneği Başkanı YILMAZ UZUN bir dizi ziyaretlerde bulundular.

TBMM’yi ziyaret eden heyet, MHP Bursa Milletvekili Sayın Dr. Kadir KOÇDEMİR ile görüştü. Heyet, Türk Ocakları Niğde Şubesinin ve Turaneli Gençlik Derneği’nin faaliyetleriyle ilgili olarak Sayın Dr. Kadir KOÇDEMİR’e bilgi verdi. Ayrıca görüşmede Sayın milletvekiline bir de Türk Bayrağı dokuması halı hediye edildi. Sayın Dr. Kadir KOÇDEMİR de hem Türk Ocakları Niğde Şubesi hem de Turaneli Gençlik Derneği’ne her konuda elinden geldiği kadarıyla yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca TURAN EVLERİ’nde barınan öğrencilerimizle ilgili her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti. TURAN EVİ projesinin önemine vurgu yapan Sayın Dr. Kadir KOÇDEMİR “ Bu proje, Türkiye ile Türkiye dışında yaşayan Türklerin arasında bir gönül köprüsü vazifesi yapmaktadır. Bize ağabeylik görevimizi yerine getirme imkânı sunmuş, aramızdaki kardeşlik bağını güçlendirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah hayırlı hizmetlerinizin devamını nasip etsin.” dedi.

Bu görüşmenin ardından heyet,  Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan KAVAKLIOĞLU ile görüştü. Görüşmede sayın milletvekiline bir Türk Bayrağı dokuması halı armağan edildi. Görüşmede Turaneli Gençlik Derneği Başkanı YILMAZ UZUN, Turaneli Gençlik Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Metin Hakan SEVERCAN da Türk Ocakları Niğde Şubesinin faaliyetlerinden bahsetti ve TURAN EVLERİ projesini tanıttı. Projenin Türkiye ile Turan illerindeki soydaşlarımız arasında bir gönül köprüsü kurduğundan söz etti. Hem Türk Ocakları Niğde Şubesi hem de Turaneli Gençlik Derneği’nin gerek Suriye’deki gerekse Irak’taki yaşanan insanlık ayıbına sessiz kalmadığını, burada yaşayan dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza ayni ve nakdi yardımların yapıldığını anlattı. Anlatılanları büyük bir ilgi ve dikkatle dinleyen Sayın Alparslan KAVAKLIOĞLU’nun zaman zaman duygulandığı görüldü. Ayrıca TURAN EVLERİ’nde barınan öğrencilerimizle ilgili her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti. Bu yararlı çalışmaya önayak oldukları içinde her iki başkana ve yönetim kurullarına da ayrı ayrı teşekkür etti. Bundan sonraki çalışmalarında hem Türk Ocakları Niğde Şubesi hem de Turaneli Gençlik Derneği’ne her konuda yardımcı olacağını söyledi.

Bu görüşmenin ardından Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Metin Hakan SEVERCAN ile Üst kurul Delegesi ve Turaneli Gençlik Derneği Başkanı YILMAZ UZUN, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra 30 Nisan 2016 günü Türk Ocakları’nın 44. Olağan Kurultayı’na katıldı.

Yapılan kurultay sonunda aşağıdaki isimler üç yıl süreyle Türk Ocakları Genel Merkezi’ni yönetme görevini üstlendiler:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER:

1.       Prof. Dr. Mehmet ÖZ

2.       Prof. Dr. Ayşe Filiz YAVUZ

3.       Prof. Dr. Mehmet ŞAHİNGÖZ

4.       Doç. Dr. Emrah ŞENEL

5.       Aziz Kamil YILMAZ

6.       Prof. Dr. İbrahim MARAŞ

7.       Doç. Dr. Mehmet Akif OKUR

8.       Doç. Dr. Bülent AKSOY

9.       Yrd.Doç. Dr. İbrahim ATABEY

10.   Mustafa Asım MUTLU

11.   İrfan KAYA

 

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER:

1.       Prof. Dr. Asuman SUNGURLUOĞLU

2.       Prof. Dr. Yunus KOÇ

3.       Dr. Mehmet KÖŞ

4.       Doç. Dr. Alper ALP

5.       Doç. Dr. Turhan ÇETİN

6.       Doç. Dr. Ufuk KARAKUŞ

7.       Dr. Ali İhsan ÇAĞLAR

8.       Dr. Esabil EKER

9.       Yrd. Doç. Dr. Bahadır KILCAN

10.   Mustafa İlker KILIÇ

11.   Orhan YÜKSEL

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER:

1.       Osman OKTAY

2.       Leyla SARISOY YILDIZ

3.       Mehmet GÜLSÜN

 

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER:

1.       Dr. Hakan TERZİ

2.       Füsun MENŞURE ORAL

3.       Nejat ÇOĞAL

 

Editör: TE Bilişim