Niğde Kur'an Evi Derneği tarafından "Kur'an Sünnet Bütünlüğü " konulu konferans düzenlendi.

İl Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen konferansı Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır verdi.

Konferansta bir konuşma yapan Niğde Kuran Evi Derneği Başkanı Savaş Ören, "Bilgiyi, müminin yitik malı görür, durağanlığın, bilgi üretimsizliğinin, sorgusuz bir taklitçiliğin ve insan iradesini körelten bir teslimiyetin, felaket olduğuna inanır. "vahiy insanlığı aydınlatan bir ışıktır, hidayet rehberidir, apaçık beyandır, hak ile batılı ayıran ölçüdür, zikirdir, şifadır, rahmettir, en doğru yola götürür, tehlikelere karşı uyarıcıdır, şaka değildir" dedi.

Ören, "Vahyin aydınlığındaki akli düşünceyi, insanlık tarihi ve kendi tarihi sürecimizde oluşan kültürel oluşumlara eleştirel bakışı, ilmi düşünceyi rehber olarak kabul ediyoruz. Bu anlamda halkımızı, başta Niğde Üniversitemiz olmak üzere, diğer üniversitelerimizdeki bilim insanları ile buluşturmak istiyoruz. Tüm sıkıntılardan kurtulmamızı, takdiri Allah'a ait olan "takva"yı, birbirimize karşı kullanmak değil, hayırda-iyilikte-güzel davranış ve eylemde bulunarak, "bir numaralı Müslüman olmalıyım" anlayışının önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlayış, birbirimize karşı dindarlık yarışına girmeyi önleyecektir. İslam'ın istediği dindarlığın, bireysel olarak yapılmasının gereğini ve bundan hepimizin sorumlu olduğu bilincini bizlerde oluşturacaktır" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz bayındır, yaşayan Kur'an Hz. Peygamber'in sünnetinin tümüyle Kur'an'a dayandığını ve Kur'an'dan ayrı tutulamayacağını dinleyenlere anlattı. Soru cevap şeklinde geçen konferansa dinleyicilerin ilgisinin ise oldukça yoğun olduğu gözlendi. 





Editör: TE Bilişim