Niğde ilinin on bin yıllık tarihini ve kuruluşundan cumhuriyete değin geçmişini anlatan, doğa ve tarihi değerlerini tümünü içeren Niğde Kapadokya Başkenti kitabı yeni baskısı çıktı.

 

Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer yazdığı ve ünlü edebiyatçılar Oktay Akbal ile Doğan Hızlan’dan övgülerini alan Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı bir kent ile ilgili olması gereken tüm detayları içine alınmış örnek kitaplar arasında gösteriliyor. Kitap yayınlayan Maya Yayınevi sahibi Vahit Mahmatlı Niğde Kapadokya Başkenti kitabı içerik olarak kapsamlı bir çalışma olduğuna dikkat çekerek örnek bir çalışma olarak tanımladı ve Kent tarihi üzerine büyük bir emek ile hazırlanmış bu eserin her Niğdelinin ve tarihe ilgi duyanın  evinde bulunması gerektiğini vurguladı.

Kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer’de kitap ilgili şunları söyledi.” Niğde ili ilgili dört kitap yazdım.  Niğde Kapadokya Başkenti(800 sayfa büyük boy karton kapak), Niğde Spor Tarihi(600 sayfa), Bor Şehri(670 sayfa) ve Niğde Söylence Şaka Fıkra(367 sayfa) kitapları ile Niğde ilinin genel dokusunu geleceğe taşıdığımı düşünüyorum.  Niğde Kapadokya Başkenti kitabımda  tarihi ve günümüze eren tüm eserleri köy köy kasaba kasaba giderek yerinde resimleyip bilgilere ile kitapta yer verdim.Niğde Cumhuriyet Dönemi, Niğde Sosyal Yaşam, Niğde Basın Tarihi, Niğde Siyaset Tarihi gibi derlemeleri olmasına karşın sponsor desteği sağlayamadığımdan basımının gerçekleştiremedik”dedi.

Halen Bor Kızılca Kasabası Bekdiklerin yurdu adı ile bir kitap hazırlamakta olduğunu da belirten Ömer Fethi Gürer Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabının ülkemizin önemli edebiyatçılarından övgü almasından mutlu olduğunu da söyledi.

Niğde Kapadokya Başkenti kitabında resim ve bazı bölümlerde yeni eklemelerde yaptıklarını belirten Ömer Fethi Gürer “Niğde ile ilgili yazdıklarımdan herhangi bir ücret almıyorum.Ülkemizde bir kent için beşbini aşkın makale yazıp herhangi bir ücret almayan kaç kişi var bilemiyorum. Tamamen gönül işi bu yolda emek ve çaba harcıyorum. Kitaplarımda matbaa masrafını çıkarması yeterli oluyor. Sponsor olsa çok daha eser üretmek olası ama bu bağlamda destek bulamıyoruz. Öyle olunca da olanaklarımız ile yapabildiklerimizi yayınlama çabasındayız. ” dedi.

NİĞDE KAPADOKYA’NIN BAŞKENTİ kitabı MAYA KİTAP-İshakpaşa Caddesi, Kutlugün Sokak, No:9 Sultanahmet/ TR - 34400 İSTANBUL Tel: (212) 638 64 08 Fax: (212) 638 64 09 adresinden ve Niğde’de Bor İş Bankası yanı Fatih Kırtasiye’de diğer kitaplar ise Niğde-Bor arası Okyanus Markette temin edilebilebiliyor.

 

Editör: TE Bilişim