Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi kardeş şehir protokolü Bursa Almira Hotel’de düzenlenen Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin kuruluşunun 25. yılı gecesinde çok sayıda katılımcının huzurunda imzalandı.

 

 

ÖDÜNÇ VE YİĞİT’TEN İMZA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Genel Merkezinde,  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında bulunmaları nedeniyle Kardeş Şehir Protokolü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ve Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit tarafından imzalandı.

 

MUSTAFA DURSUN’DAN TEŞEKKÜR

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Bursa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dursun; "Derneğimizin kuruluşunun 25. yılı vesilesiyle düzenlediğimiz programımıza katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu gecenin diğer bir önemi de doğduğumuz yer olan Niğde ile doyduğumuz yer olan Bursa arasında kardeş şehir protokolünün imzalanmasıdır” dedi.

 

BURSA-NİĞDE İŞBİRLİĞİ

Niğdelilerin Bursa ticaretinde önemli yer tutmakta olduğuna vurgu yapan Dursun; “Niğdeliler Bursa’da ticaret alanında söz sahibidir. Bursa da istihdama önemli katkılar sağlamaktayız. Bursa’da yaşayan Niğdeliler olarak ticaret konusunda Niğde ile de işbirliğini sağlayacak önemli çalışmalar başlattık" diye konuştu.

 

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Niğde Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Şehir protokolünün ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç; "Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi arasında kardeşlik protokolünü imzalamış bulunmaktayız. Kardeş Şehir olma noktasında daha önce kendi meclislerimizden kararları almıştık. Ben şahsım ve Büyükşehir Belediyemiz adına imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

KARDEŞLİKLERİ TESCİL EDİLDİ

Kardeş Şehir protokolünün hayırlı olmasını dileyen Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit; "İki şehrin tarihten beri var olan kardeşliklerini resmi olarak da iki Belediye arasında tescilini yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kardeşliğin Niğde Belediyesine ve Bursa Büyükşehir Belediyesine hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

PROJELERE İMZA ATILACAK

Programa katılan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "Böyle güzel bir akşamda Bursa’da hemşerilerimle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.  İmzalanan Kardeş Şehir protokolü ile inşallah karşılıklı güzel projelere imza atılacaktır. Bu kardeşliğin hem Niğde'mize hem Bursa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 

BİRLİKTELİĞE DEVAM

Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu; “Bursa Niğdeliler Derneğimizi 25. yılına kadar getiren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu dernekler, vakıflar vasıtasıyla kültürümüzü, örfümüzü adetlerimizi muhafaza edeceğiz. Birliğimizi beraberliğimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

 

MEDENİYETLERİ YAŞATAN KENT

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su; "Niğde ile Bursa'nın kardeşlik protokolü imzalandı. Niğde gerçekten tarihi bir kent. Medeniyetleri yaşatan bir kent. Yıllar önce Bursa'ya gelip ilk tanıştığımız Niğdeliler olmuştu. Niğdelileri Bursa'ya mobilya ve geri dönüşümle ilgili yaptığı katkılarla tanımış olduk. Geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ve topluma nasıl katkı sağladığını da ilerleyen yıllarda bir kez daha müşahede etmiş olduk” dedi.

 

KARDEŞLİK HUKUKU

“Burada yapılan kardeşlik protokolünün kardeşlikten öte ağabey, kardeş durumunda ben görmekteyim” diyen Bursa Milletvekili Su; “Burada Bursa'ya daha fazla görev düşmekte. Niğde'de elbette kardeşlik hukuku içerisinde kendisine düşen görevleri yerine getirecek” diye konuştu.

 

NİĞDE’YE AĞABEYLİK

Bursa Milletvekili İsmet Su, konuşmasına devamla; “Ancak, daha çok Niğde'nin meselelerini çözmede, ekonomik boyutta yetişemediği yerde bir ağabeylik durumunda olacak olan Bursa Büyükşehir Belediyesinin el atarak bu sorunları birlikte çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkeye ve Bursa'ya katma değer katan tüm Niğdelilere teşekkür ediyorum" dedi.

 

NİĞDELİ OLMAK AYRICALIK

Bursa'da düzenlenen programa katılan Niğde Valisi Alim Barut; "Birçok güzelliği birlikte yaşıyoruz. Derneğin 25. yılı. İnşallah asırlara uzanacak bir dernek olur. Niğdeli olmak ayrıcalıktır. Bunu biliyorum çünkü üç buçuk yıldır Niğde'de görev yapıyorum. Bu ayrıcalığı Niğde'den Bursa'ya taşımış olan tüm hemşerilerimi kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

EZELDEN BERİ KARDEŞTİK

Bursa ile Niğde'nin kardeş şehir olmasının sadece 2013 yılında bir tespit olduğunun altını çizen Niğde Valisi Barut; “Biz ezelden beri kardeştik. Niğde Selçuklu eserlerini taşıyan, tarihi özellikleri, tarihi güzellikleri ağır basan bir ilimiz. Tabii ki Bursa'mız da Osmanlı eserlerini barındıran başkentlik yapmış bir il. Tarihte ki Selçuklu Osmanlı kardeşliğini birlikte Cumhuriyete taşıdık. Ne güzel, ne mutlu bir gün" dedi.

 

PROTOKOL ÜYELERİNE PLAKET

Düzenlenen programda günün anısına Bursa Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından protokol üyelerine plaket verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Niğde Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Şehir imzası anısına da Niğde Belediyesi tarafından da Bursa protokolüne yöresel hediyeler verildi ve Derneğin 25. yılı anısına pasta kesildi.

 

ANA ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUZ

 

Bursa Almira Hotel’de düzenlenen programa Kosava'dan katılan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, konuşmasında şunları söyledi:

"Bursalıları ve Niğdelileri dünyanın en genç ülkesi olan Kosava Cumhuriyetinden, Evlad-ı Fatiha torunlarından saygılarımı sevgilerimi ileterek selamlıyorum. Kosava halkı adına ve şahsım adına ana ülkem Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bizleri bağımsızlığımızı ilan etmemizin üzerinden 24 saat geçmeden ilk tanıyan ülke ana ülkem Türkiye'dir. Ana ülkeme çok çok teşekkür ediyor ve ana ülkemizle gurur duyduğumuzu vurgulamak istiyorum.

 

Mamuşa Belediyesi Recep Altepe Başkanımızın Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönemde Osmangazi Belediyesi ile kardeş şehir olmuştu. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum ki, Mamuşa Belediyesi olarak bizde Niğde ile de kardeş şehir olmak istiyoruz."

 

 

 

Editör: TE Bilişim