Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. 
Dünyanın en büyük 6. Turizm organizasyonu olan 15. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarıbu yıl 10-13 Şubat 2011 tarihleri arasında Turizm profesyonellerini bir araya getirdi.
60 ülke 100 il ve belde 3500 uluslar arası katılımcı 48.000 profesyonel ziyaretçi 106.850 toplam ziyaretçi potansiyeli ile turizm sektörüne ışık tutuyor.
EMITT Turizm fuarına bu yıl 2. Kez katılan Niğde, Salon 3’de 90 m2 alanda tarihi ve kültürel dokusunu sergiledi.
Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi iş birliği ile hazırlanan standa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, Turizm İl Müdürü Mehmet Öncel Koç, Niğde Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Hotel Şahiner Genel Müdürü Bahar Şahiner Öke, Çelikhan Hotel Genel Müdürü Mesut İnönü ve Grant Hotel Müdürü Fatih Bulut katıldı.
Niğde standını ziyaret eden acentecilere ve seyahat severlere Niğde’nin tarihi zenginlikleri doğal güzellikleri ve kültürel dokusu hakkında bilgi verildi.
Fuar hakkında düşüncelerini aktaran Niğde Valisi Alim Barut; “Niğde’den, belediye, üniversite, ticaret sanayi odası, özel sektör ve oteller olarak hep bir araya geldik. Ve bu şekilde bir organizasyona ikinci kez katılıyoruz. Bu yılki Emit fuarına katılışımız geçen yıldan daha görkemli oldu. Dolayısıyla bu ihtişamdan Niğde turizmi de payını alacaktır. Bu organizasyonun yapılmasında destek verenlere teşekkür ediyorum. Bu yıl Niğde olarak çok güzel bir stant düzenlendi” dedi.
Emit Fuarı için çok sayıda ürün hazırlattıran ve Niğde’nin tanıtımına büyük önem veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde olarak geçen yıl ilk olarak katıldığımız Emit fuarına bu yıl daha kapsamlı olarak ikinci kez katıldık. Geçen yıl edindiğimiz tecrübeden faydalanarak bu yıl daha zengin ürünler ve dokümanlarla Niğde’yi tanıttık. Kültür ve Turizm Bakanımızın açılış töreninde söylediği gibi turizmin sahillerde olduğu kadar iç bölgelerde de artış göstermektedir. Orta Anadolu da olan bu illerden biride Niğde’mizdir. Turizmin iç bölgelere doğru kaydığını düşünürsek. Niğde’nin de bundan nasibini alması için bu standın açılmasına katkı sağladık. Bu tanıtımın mutlaka Niğde’ye bir katkısı olacaktır. Fuarda olmak Niğde’yi tanıtmak, Niğde’de turizmin canlanması demektir. Tohumu ekersek hemen biçemeyiz. Bunların meyvesini Niğde birkaç yıl sonra mutlaka alacak. Önümüzde ki yıl daha farklı bir konsept geliştirerek bu fuara katılacağız. Dolayısıyla kazanım Niğde’nin olacak. Niğde her şeyiyle bir bütün. Bu bütünlüğü fuarda yansıtarak ilgiyi Niğde’ye çekerek. Turizmi hareketlendireceğiz. Tanıtımı iyi yaptıktan sonra Niğde’ye turistin gelmemesi için bir sebep olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 












Editör: TE Bilişim