Sanata ilgi duyanlar ve hobilerini geliştirmek isteyen herkese açık resim ve sanat kurslarına Niğde Merkezde yetişkinler için Uluslararası Sanatçımız Safa Büte tarafından resim kursları başlatılacaktır.

Haber: Ali AKBAŞ

Uluslararası sanatçılarımızdan Ressam Safa Büte, Yetişkinlere Yönelik Resim Kursu ile ilgili açıklamasında; ”Sevgili dostlarım, Değerli Sanatseverler, resim yapmayı hobi olarak seven ve yapmak isteyenler bu sene bir iyilik yapıp kendinizi ödüllendiriniz.
Unutmayalım ki; "Dünyada Yeteneksiz İnsan Yoktur, Sadece İyi Eğitilememiş Doğru Yönlendirilememiş İnsanlar Vardır" Çizemediğiniz ve hayal ettiğiniz tasarımlarınızı en güzel bir biçimde karakalem ile çizebilmeyi ve renk armonileri ile boyayarak renklendirmeyi ifade etmek istiyorsanız sizleri buyurun resim tekniğiyle sizlerle birlikte paylaşacağımız uygulamalı Resim Kursunda buluşmak üzere biz buradayız. Resim Kursu teorik ve uygulamalı çalışmalarımız içinde her türlü resim sanat çalışmalarını belirlenen program yerinde uygulayıp öğrenecek ve kendinizi geliştireceksiniz.


Güzel Resim Çizmek İçin Yetenek Şart Değil


Resimin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Hem sanat açısından hem de kültür açısından yıllardan beri gelen bir önemi vardır. Duygu ve düşünceleri renk, ton ve çizgiyle çeşitli yüzeyler üzerine boyayla ifade etme sanatıdır resim. Küçüklüğümüzden gelen bir istektir gerçekte. İlkokulda rengârenk karalamalarla başlayan bir sevdadır. Zaman geçtikçe kendini bir hobi ya da meslek olarak sevdirmeye devam eder. Resim kursu bu hobinizin devamı için yegâne bir yoldur.


Resim kurslarımıza katılarak siz de nasıl doğru şekilde resim çizebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Resim çizmek bir yetenek işinden öte, teknik ve çalışma işidir, yetenek, yaratma konusunda devreye girer fakat aklınızdakileri kağıda dökmek, gördüğünüz bir şeyi güzel şekilde çizmek istiyorsanız o halde resim dersi almanız fazlasıyla yeterli olacaktır.
Amacım, uzun yıllardır edindiğim bilgi ve birikimi aktarmak, Niğde ye resim dalında yeni sanatçılar kazandırmak için en kısa sürede, en güzel şekilde resim çizmeyi öğretmek, ben çöpten adam bile çizemem diyen kişilere dahi güzel resim çizdirtmek!
Resim çizmek her zaman bir yetenek işi sanılmıştır fakat yetenekten daha önemli olan bir şey göz ardı edilmiştir, resim çizmek yeteneğin de ötesinde düzenli çalışma işidir, düzenli çalışan herkes güzel resim çizmeyi öğrenebilir.
Kurs programı, karakalem obje desen çalışmalarıyla başlayıp, perspektif çizimleri, kurşunkalem figür deseni ve imgesel kompozisyon çalışmalarından sonra, kuru boya tekniği ile renk çemberi ve kuru boya ile natürmort çalışmaları ve ardından takip eden günlerde suluboya ile suluboyanın kıvamı, kullanış biçimleri ve uygulamalı kompozisyon çalışmaları öğretilecektir.
Resim Kursunda ayrıca şase, tuval germe ve çerçeveleme uygulamaları birebir öğretilerek devamında akrilik boya teknikleri ile yağlı boya resim çalışmaları sanatsal gözetimde sürdürülmesi ardından Sanatsal Resim Kursu bitimi ardından kursiyerlerimizin çalışma eserleri sergilenecektir.


Kursiyer katılımcılarımıza çizimin inceliklerini, perspektifsel bakış açılarını deneysel olarak cd ve videolardan izlettirerek, öğrencilerimizin bakış açıları ve gözlemleri geliştirilerek istedikleri sanatsal resim tasarımlarını geliştirebilme, tasarımlarını yapabilme katkıları sunulması amaçlanmaktadır. Değerli Üniversite öğrencilerimizin de kurslara katılarak ilgili bölümlerinde de kendilerini geleceğe yönelik kendilerini geliştireceğinizi inanıyoruz.


Titizlikle hazırlanan kurs ders programıyla ve düzenli resim ders saatlerimizle resim yaparken hem stres atacaksınız hem de zamanla kendi gelişiminize hayran olacaksınız. Resim yapmanın yaşı yoktur. Eğer siz de yıllardır hayalini kurduğunuz resimlerinizi imzalamak istiyorsanız atölyemizdeki resim kursu sizi bekliyor” ifadelerinde bulundu.



Detaylı bilgi ve kayıt için telefon: 0532 664 06 76
Resim Kursu Nisan 2017 tarihinde Niğde Merkezde başlayacaktır.
 
Editör: TE Bilişim