Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, 8. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamalarının 14 Mayıs’ta yapılacağını söyledi. 


Eylül ve Ekim aylarında kutlanan Esnaf Bayramı’nın bu yıl Bakanlığın kararıyla Türkiye genelinde Mayıs ayında kutlanmasına karar verildiğini anlatan Başkan Aykin;“Her yıl Ekim ve Eylülde gerçekleşen Ahilik Bayramı bu yıl 14 Mayıs’ta kutlanacak” dedi. 


Aykin; “ 7 Haziranda yapılacak seçimler dolayısıyla bayramın 14 Mayıs’ta kutlanması uygun görülmüş.10-14 Mayıs tarihleri arasında arasında bütün Türkiye’de Ahilik Bayramı kutlanmış olacak. Bakanlık bizim kutlama tarihimizi 14 Mayıs Perşembe gününe aldı. Bayram için hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Yılın Ahisi olarak Bor’da motosiklet tamircisi olarak çalışan Yaşar Ceylan’ı seçtik. Ceylan, 1928 doğumlu hala vergi mükellefi ve hala çalışmakta olan bir abimiz” dedi. 

Ahilik kültürünü esnafa kazandırabilmenin çok önemli olduğunu dile getiren NESOB Başkanı; “Küçük esnaflarla beraber bitmekte, nesli tükenmekte olan mesleklerimiz var bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Mahallenin bekçisi bakkallarımız, kasaplarımız, manavlarımız. Bir evin anahtarını bıraktığımız zaman emanet aldığı o evi senden iyi bekleyebilen esnaflardır. Vatandaşlarımız ne kadar çok esnafına sahip çıkarsa o ülke güvenilir olur. Halkımız bu konuda duyarlı değil halkın bakkalına, kasabına ve manavına sahip çıkması gerekiyor. Bu meslekler bittiği zaman hepimiz sahipsiz kalacağız” dedi.



Editör: TE Bilişim