Niğde İl Halk Kütüphanesi ve Yazsanbir ‘Abdurrahim Karakoç’u Anacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Niğde İl Halk Kütüphanesi ile Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir)  ortaklaşa  ‘Türk Edebiyatında Abdurrahim Karakoç’ konulu panel düzenleyecek.

 

8 Aralık Cumartesi Niğde Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılacak panel saat 14.00  de gerçekleştirilecek.

 

‘Türk Edebiyatın da Abdurrahim Karakoç’ konulu panelin oturum başkanlığını  İsmail Özmel Yapacak. Konuşmacılar ise; Muhsin İlyas subaşı ‘ Abdurrahim Karakoç’un Türk Halk Kültüründe ki Yeri’, Hayrullah Eraslan ‘ Abdurrahim Karakoç’un Şiirlerinin Etki Alanı’, Kibar Ayaydın ‘ Mihriban Şiirinde Aşk’ın Halleri’, Osman Aytekin ‘ Hasan’a Mektupların Şairi Abdurrahim Karakoç’ konulu sunumlarını yapacaklar. 

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yazarlar ve sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan, Abdurrahim Karakoç  Türk Halk Şiirinde  çok önemli bir şairdir. Şiirleriyle Türk toplumu derinden etkilemiştir. Türk edebiyatında kalıcı bir yer edinen Aburrahim Karakoç ile ilgili  panel gerçekleştireceğiz. Bu etkinliği Yazsanbir ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Niğde İl Halk Kütüphanesi ile ortaklaşa yapacağız’.

 

Eraslan, ‘8 Aralık Cumartesi günü Niğde Kültür Merkezi konferans salonunda yapılacak panelimize Abdurrahim Karakoç sevenler ve şiir dostları davetlidir’ dedi.

 

Abdurrahim Karakoç panelinin ardından Hayrullah Eraslan, Kibar Ayaydın, İsmail Özmel, Muhsin İlyas Subaşı ve Osman Aytekin okuyucularına kitaplarını imzalayacakları bildirildi.


Editör: TE Bilişim