Zaman Gazetesi Niğde Temsilciliği koordinatörlüğünde Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği ve Niğde Memurlar Derneği işbirliğinde “Çanakkale’yi yaşayarak dinleme” sloganıyla dün 20.00’da 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda “Çanakkale Destanı” isimli bir program gerçekleştirildi.
 
Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe’nin Çanakkale Destanı’nı Niğdelilere yaşatarak dinlettiği programda Kur’an-ı Kerim ve İstiklal Marşı okundu. Programa Niğdeliler yoğun bir ilgi gösterirken salon misafirleri almadı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AK Parti Milletvekili aday adayı Yonus Özcan ve Nuri Ayduğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Sungurbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Meleş ile Genç Sanayiciler İş Adamları Dernek Başkanı Ali Erol da katıldı.
 
“Çanakkale Destanı” adlı program, Kapadokya Ezgi Grubu güne özgü çalışmalarını takdimi ve sponsorların çekilişinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürerken ardından 8 yaşındaki ikiz kız çocukları ezberledikleri İstiklal Marşını Niğdelilere okudular. Program Kur’an-ı Kerim okumada Türkiye 1. ve Dünya 2. si olan Hafız Mehmet Bilir’in Kur’an ziyafeti ile sürdü. Bilir’in Kur’an okuması ve Niğde de dağıtılan 1728 hatimin duasını yapması katılanların beğenisini topladı. Program Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe’nin Çanakkale anlatısı ve kitaplarını imzalaması ile sona erdi. Programa katılanların gözyaşları sel olup aktı. Araştırmacı Yazar Maltepe sinevizyon gösterisi eşliğindeki konuşmasında “Çanakkale’de hepimizin kemik, kan hücrelerimiz mevcut. Benim de nenem Çanakkale’de yol bekleyenlerden. Anacığım hep babasının yolunu gözledi. Biz hiç bayram yaşamadık. Bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanıyorsak o gün orada her şeyini feda edenler sayesindedir. Onları unutmak olmaz. Biz ecdadımızın yaptıklarını bilmek, öğrenmek zorundayız. Yoksa tarih kafamıza balyoz gibi iner” diye konuştu. Araştırmacı yazar Maltepe konuşmasında Niğdeli ALİ’ yi de unutmadı.
 
Zaman Gazetesi Niğde Temsilcisi İbrahim Koyuncu bu tür sosyal etkinlikleri çok önemsediklerini ve sadece teşvik etmekle kalmayıp her fırsatta icra etme gayretinde olduklarını belirtti. Koyuncu bu önemli programla Çanakkale Destanı’nın önemini Niğdelilere vurgulamak amacında olduklarını, Çanakkale’yi yaşayarak dinlemek ve dinletmek gayesinde olduklarını sözlerine ekledi. Koyuncu bu programla ilgili kendilerine destek veren firmalarateşekkür etti.


Editör: TE Bilişim