Niğde Belediyesi’nin Darboğaz Köyü Muhtarlığı ile birlikte düzenleyeceği 16. Kiraz Kültür ve Sanat Festivali 9-10 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Niğde Belediyesi’nin ana sponsorluğunda organize edilecek olan 16. Kiraz Kültür ve Sanat Festivali, kirazıyla dünya çapında bir üne kavuşan Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünde düzenlenecek.

Jüri tarafından belirlenecek en iyi kiraz yetiştiricilerine ödüllerinin verileceği festival programı kapsamında, çeşitli yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilecek. Festival kapsamında kiraz yetiştiriciliği konusunda panel de düzenlenecek
.
İNTİZAR VE VAHDET GÜNEY KONSERİ
16. Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi açılışı 10 Temmuz Pazar günü saat 09.00’da Darboğaz Pazaryerinde yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından çeşitli ikramların yapılacağı festival, akşam 20.00’de  sanatçılar İntizar ve Vahdet Güney konseri ile son bulanacak.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Darboğaz Köyünde çeşitli aralıklarla 15 kez düzenlenen Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’ne bu yıl Niğde Belediyesi olarak ana sponsor olduklarını belirterek, dünyaca bir üne kavuşan Darboğaz kirazlarının daha çok tanıtılması amacıyla düzenlenecek festivale tüm vatandaşları davet etti.
 
 

 
Editör: TE Bilişim