Niğde'de Son Üç Ayda sahnelenen tiyatrolar


Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu Niğde’de


" Düzceli Mehmet” adlı tiyatro oyunu

Çanakkale Destanı Sahneye Taşındı


Doğuş Çocuk Orkestrası Cuma Günü Niğde ’de



Yukarıda Tiyatro temalı  kültür faaliyetleri sadece Niğde'de son üç ayda yapılan etkinlikler. (Tıklayın) Ancak bu tür faaliyetler nedense hep Niğde'de oluyor...

Niğde Belediyesi yada Niğde merkezli kuruluşlar organize ediyor. Ulukışla'nın, Bor'un, Altunhisar yada Çiftlik'in çocuklarının da tiyatro yada kültür sanat faaliyetlerine ihtiyacı var. Burada tiyatro düzenleyen firmalara bir serzenişimiz yok, serzenişimiz  bu ilçeler de bu konuları organize etmesi gereken kurum ve kuruluşlaradır. 



* * * * * * * * * * * * * * * * * * 

NİĞDE'DE BİR ÇOCUK TİYARTROSU DAHA...

Niğde Belediyesinin katkılarıyla Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı çocuk tiyatrosu Niğde’de sahnelenecek.

 

Niğde Belediyesinin katkılarıyla sunulacak oyun, 31 Mart 2012 -1 Nisan 2012 - 7 Nisan 2012 8 Nisan 2012 -14 Nisan 2012 - 15 Nisan 2012 saat 13.00’te Niğde İl Kültür Merkezinde çocuklarla buluşacak.

 

Çocuk edebiyatının usta ismi Yalvaç Ural ve Sadri Alışık Tiyatrosu Sanat Kurulu’nun işbirliğiyle hazırlanan oyun metninde, tek bir insanın bile isterse tüm insanlığı uyarabileceği mesajı veriliyor. Doğanın gördüğü tahribatın nedenleri çocuklara anlatılırken, bilinçsizce yapılan su tüketimi ve elektrik harcaması, kağıtların gereksiz ve geri dönüşümsüz kullanımı nedeniyle ağaçların gördüğü zarar, doğanın ve dünyanın dengesinin bozulması, çeşitli makinelerden çıkan atıklar ve zararlı gazlar nedeniyle havanın kirlenmesi gibi problemler işleniyor. Tüm bunların gerçek nedeninin de insanlar olduğu açıklanıyor. La Fonten’in ünlü fabl ve öykülerine dayanarak kurgulanan oyunda, aynı zamanda çocuklara doğa ve hayvan sevgisi de aşılanıyor.

 

Editör: TE Bilişim