Binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği, Hıristiyanlığın ilk zamanlarında  önemli bir din merkezi olan Ihlara Vadisi, masalsı yapısı ile Nifad üyelerini büyüledi.

Sabahın ilk ışıkları ile yola çıkan 25 kişilik fotoğraf tutkunu ekip, ilk olarak 2200 metrede yer alan Keten Çimen Yaylasında çekim molası verdi. Aksaray’ın Güzelyurt İlçesinde de öğlen saatine kadar ilçe halkı ile sohbet edip kahvaltı yaparak ve fotoğraf çekerek vakit geçiren grup üyeleri, öğlen saatlerinde de tarih hazinesi olarak günümüze kadar ulaşan Ihlara Vadisi’nde trekking yaptı.

Yer yer 100-120 metreye varan derinliği ile Kapadokya’nın önemli turizm değerleri arasında olan Ihlara Vadisi’nin, Ihlara gişelerinden yürüyüşe başlayan ekip, 
4 km yürüyüşün ardından elisırma gişelerinden çıkış yaptı. Peri bacaları ile ünlü Selime’de de fotoğraf çekme imkanı bulan Nifad üyeleri, Mayıs ayının ilk gezisini tamamlamış oldu.

2013 yılının ilk yarısında foto safarilerin yanı sıra açtığı sergilerle de adından söz ettiren Nifad, dernek merkezi olan Ak Medrese Kültür Evi’nde, 6. Dönem Doğa Fotoğrafı Eğitimini de sürdürüyor.

2013 yılının 2. sezonunda önemli merkezlere foto safariler düzenleneceğini ifade eden Nifad Başkanı Mustafa Doğan Şahiner, Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin Bahar dönemi 6. Dönem Doğa Fotoğrafı Eğitimi sonunda katılımcıların daha etkili doğa fotoğrafları çekimi yapabileceklerini ifade ederek, 8 ders teorik ve görsel sunumun yanı sıra 2 ders uygulamalı photoshop eğitimi ile tamamlanacak program sonunda, eğitime katılan kursiyerlere NİFAD tarafindan "Katılım Belgesi" verileceğini belirtti.


2013 yılının 2.yarısında Nifad Tanıtım ve Organizasyon Kurulu’nun belirlediği rotalara göre foto safarilerin devam edeceği belirtilirken, fotoğraf tutkunlarının derneğin resmi  sitesi  
www.nifad.org adresinden,
http://www.facebook.com/groups/nifad/ 
ve
https://twitter.com/Nifadgroup adreslerinden de dernek faaliyetlerinin takip edebileceği ifade edildi.
















Editör: TE Bilişim