Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD) geçtiğimiz aylarda SODES proje çağrısına vermiş olduğu"Sessiz  Fotoğraf " projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu.



2012 yılında Ahiler Kalkınma Ajansı'nın “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu “ projesini başarıyla tamamlayan NİFAD Niğde de ilk kez bu yıl uygulanan Kalkınma Bakanlığı'nın SODES proje çağrısına sunduğu "Sessiz Fotoğraf "projesi sunulan 130 dan fazla proje içerisinde kabul edilerek desteklenmeye değer bulunan 25 proje içine girmeyi başardı.


Niğde Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu "Sessiz Fotoğraf " proje ortağı olup, bir  yıl sürecek projeye Niğde Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu gönüllü 25 öğrenci ile NİFAD üyesi 25 gönüllü eşlik ederek proje işaret dili eğitimi ile başlanacaktır. Bir yıl boyunca fotoğraf,  photoshop  eğitimi alacak olan işitme engelli öğrencilerin sosyal hayata katılımları sağlamak amacı ile fotoğraf gezileri düzenlenecektir. Proje çerçevesinde işitme engelli öğrencilerin fotoğraf makineleri alınarak fotoğraf proje sonunda da fotoğraf sergisi açılacaktı.  


NİFAD Başkanı Mustafa Doğan ŞAHİNER, "Sessiz Fotoğraf" projesinin kabul edilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, işitme engelli öğrencilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve fotoğraf araç olarak kullanıp özgüvenlerinin gelişmesini sağlayacak çok önemli bir projeyi Niğde'de hayata geçirmeye başlıyoruz. "Sessiz Fotoğraf" projemizin diğer illere de örnek proje teşkil edeceğinden eminiz. NİFAD olarak sosyal içerikli projelerle Niğde'ye katkı sağlamaya devam edeceğiz dedi. 


Editör: TE Bilişim