2012/2013 yılı etkinlik takvimine geçtiğimiz aylarda start veren NİFAD ( Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği)  sergiler ve eğitimlerin yanı sıra foto safarilerine de devam ediyor.

1-4 Kasım tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2.Niğde Günleri’nde birbirinden güzel fotoğrafları sergileyen Nifad, BUFOD  ( Büyükçekmece Fotoğraf Derneği ) tarafından İstanbul’da düzenlenen sergide de yerini aldı.

10 Kasım 2012, Cumartesi günü Büyükçekmece Belediyesi'nin desteği ile Büyükçekmece Kültür Park'ta açılan sergide Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden 37 Derneğin katıldığı, 500’e yakın fotoğrafın yer aldığı sergi de, Niğde Amatör Fotoğrafçılar Derneği üyelerinin çekmiş olduğu fotoğraflar da, fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. Dijital fotoğrafçılık eğitimlerini de sürdüren dernek,24 Kasım 2012 tarihinde de Niğde’de sergi açmaya hazırlanıyor.24 Kasım 2012’de Akmedrese’de kapılarını açacak olan serginin detayları derneğin resmi sitesi  www.nifad.org  ‘da yayınlanacak.

Sergiler ve eğitimlerle dolu dolu bir ay geçiren dernek üyeleri geçtiğimiz Pazar günü de Sonbahar’da doğa harikasına dönüşen Belemedik ve Varda Köprüsüne foto safari düzenledi.

Sonbahar’da birbirinden güzel renklerle etkileyici bir güzelliğe bürünen, Adana’nın Pozantı ilçesine 11 km mesafede bulunan Belemedik köyü ve çevresinde fotoğraf çeken, yürüyüş yapan üyeler, yine Adana ili Karaisalı ilçesi Hacıkırı Köyü'nde bulunan, yöre halkı tarafından "Koca Köprü" (Alman Köprüsü) diye anılan Hacıkırı Demiryolu Köprüsü'ne aynı zamanda çeşitli hikâyelerle özdeşleştirilerek Varda Köprüsü de denilen bölgede de bol bol fotoğraf çekimi yaptılar.

Berlin-Haydarpaşa-Hicaz demiryolu hattı projesi kapsamında Almanlar tarafından, çelik kafes taş örme tekniği ile yapılan,1907 yılında yapımına başlanan ve 1912 yılında hizmete açılan, uzunluğu 172 m, orta ayak yüksekliği 99 m' olan Varda Köprüsü tarihi dokusu ve fotoğraflamaya değer heybeti ile Nifad üyelerine güzel kompozisyonlar oluşturdu.

Düzenlenen etkinliklere katılan dernek üyelerine yaptığı açıklamada teşekkür eden Nifad Başkanı Mustafa Doğan Şahiner, foto safari takvimi ve diğer etkinliklerin www.nifad.org , http://www.facebook.com/groups/nifad/ ile https://twitter.com/Nifadgroup adreslerinden duyurulduğunu da ifade etti.

Editör: TE Bilişim