2013/2014 faaliyet programı kapsamında organize edilen ‘’Bolkarlar Kampı ‘’ organizasyonunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği etkinliğine katılanlar,eşsiz manzara eşliğinde 24 saat geçirdi.

Göl,dağ ,yüksek rakım ,kamp ateşi ve fotoğrafla , dolu dolu geçen ‘’Bolkarlar Kampı’’Ulukışla ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl çevresinde gerçekleştirildi.15 dernek üyesinin katıldığı kampta ,kamp ateşi başında şarkılar söyleyip sohbet eden grup ,gece uzun pozlama tekniğiyle fotoğraf çekme şansına da sahip oldular.Sabahın ilk ışıklarıyla yapılan kahvaltının ardından Çiniligöl’e yürüyüş yapan ekip , havanın da güzel olmasını fırsat bilerek farklı çekim teknikleri kullanarak bol bol fotoğraf çektiler.
Buzul göllerin en önemlileri arasında yer bulan,halk arasında ismi dipsiz olarak bilinen ve ölçülebilen derinliği 100 metrenin üzerinde olan Çiniligöl’ün lacivert rengi ve eşsiz güzelliği fotoğraf ve doğa sever ekibi bir kez daha büyüledi.

Kamp koşullarına uygun 24 saat geçiren ekibin ‘’Bolkarlar Kampı’ndan memnun kaldıklarını dile getiren NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner, dernek dolarak Karagöl’de 2.kez kamp yaptıklarını ve Niğde’nin bu eşsiz güzelliğe sahip olmasının büyük şans olduğunu ifade etti.

‘’SESSİZ FOTOĞRAF’’ BAŞLIYOR

Niğde Fotoğraf Amatörleri , 1 yıl sürecek olan ve işitme engelli öğrencilerin hayata katılımlarını amaç edinen ‘’Sessiz Fotoğraf’’ projesi için çalışmalarını da  başlattı.

Haftasonunu kamp yapıp dinlenerek geçiren Nifad ekibinin kısa zaman sonra ‘’Sessiz Fotoğraf’’ projesine start vereceğini söyleyen Nifad Başkanı Mustafa Doğan Şahiner, ‘’ Niğde'de ilk kez bu yıl uygulanan Kalkınma Bakanlığı'nın SODES proje çağrısına sunduğu Sessiz Fotoğraf projesi ,130 dan fazla proje içerisinde kabul edilerek desteklenmeye değer bulunan Sessiz Fotoğraf  işitme engelli 25 öğrenci ile NİFAD üyesi 25 gönüllü işbirliği ile gerçekleştirilecek.’’ dedi .

İşaret dili eğitimini alan fotoğrafçılar öğrendikleri işaret dili ile işitme engelli çocuklarla,temel amacı fotoğraf olan 1 yılı kapsayan zaman diliminde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.Bir yıl boyunca fotoğraf,  photoshop  eğitimi alacak olan işitme engelli öğrencilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacı ile fotoğraf gezileri de düzenlenecek. Proje çerçevesinde işitme engelli öğrencilere fotoğraf makinesi alınacağını belirten Nifad Proje Kurulu Başkanı Serhat Taşdemir, proje sonunda işitme engelli öğrencilerle dernek üyelerinin proje kapsamında yaptıkları foto safarilerde çekilen fotoğraflardan sergi  açılacağını da ifade etti.

 ‘’Sessiz Fotoğraf’’ etkinlik takvimi belirlendiğinde,proje detayları ,etkinlik rotaları ve tarihler, derneğin resmi sitesi www.nifad.org adresinden yayınlanacak.









Editör: TE Bilişim