5 Ekim 2010’da KAFOD ismi ile kurulan 2012 yılında adını NİFAD olarak değiştiren dernek Niğde’de fotoğraf sanatının geliştirilmesi,doğa fotoğrafçılığının yaygınlaştırılmasının yanı sıra 4 yıl içerisinde bir çok dijital fotoğraf eğitimleri de verdi.
 
Fotoğraf ile toplumsal bir bağ oluşturulmasını amaç edinen NİFAD fotoğrafa gönül verenleri de dernek çatısı altında toplamaya devam ettiği gibi sosyal sorumluluk projeleri ile de adından sıkça söz ettiriyor.
 
Akmedrese Kültür Evi’nde gerçekleştirilen ve tek liste ile gidilen NİFAD 3.Olağan Genel Kurulunda 1 Ocak 2013 – 18 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyet ve etkinliklerin detayları NİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğan Şahiner tarafından açıklandı.
 
İşitme engelli çocuklarla yürütülen Sodes Sessiz Fotoğraf Projesini tamamlayan dernek 32 kişiye bu süre içerisinde fotoğraf eğitimi verdi.

200 kişinin katılım sağladığı 2 Fotoğraf Seminerinin gerçekleştirildiği faaliyetler kapsamında 2 Fotoğraf Sergisi yaptıklarını söyleyen NİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğan Şahiner 1 Ocak 2013 – 18 Aralık 2014 tarihleri arasında 17 Fotoğraf Gezisi,1 Fotoğraf Kampı ve 27 sosyal etkinlik programı gerçekleştirdiklerini de belirtti.
 
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Asil üyeliğini de bu süre içerisinde tamamlayan dernek,Ahiler Kalkınma Kurulu ve Kick Boks Federasyonuna da asil üye oldu.
 
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun  Mevsimlik Tarım İşçileri Projesine de destek veren NİFAD’ın Hayat Işığım Fotoğraf projesi de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı.

Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği ‘nin Yönetim,Denetleme ve Disiplin Kurullarında yer alan isimler 3.Olağan Genel Kurul’da tek liste ile gidilen seçimde belirlendi.

Divan Başkanlığını Hayrettin Yenel’in yaptığı NİFAD 3.Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kuruluna Mustafa Doğan Şahiner başkanlığında ,Fatih Kızılkaya,Bahar Şahiner Öke,Aydın Meriç,Serhat Taşdemir, Serap Erelli ve Melih Öke seçildi.

NİFAD Denetleme Kurulu Hayrettin Yenel başkanlığında Ali Öztürk ve Semra Meriç’ten oluşurken NİFAD Disiplin Kurulu Sema Tekeli başkanlığında Raşit Tokmak ve Ali Kale’den oluştu.

Derneğin Tanıtım ve Organizasyon Kurulu,Proje Kurulu,Üniversite Kurulu,Fotoğraf Değerlendirme Kurulu gibi alt kurullarda yer alacak isimlerin de kısa süre içerisinde belirleneceği ifade edilirken derneğin faaliyet ,eğitim ve etkinlik takviminin de derneğin resmi sitesi olan www.nifad.org adresinden takip edilebileceği ifade edildi.





Editör: TE Bilişim