Niğde Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları tarafından E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yürütülen, "Neticede Her Şey Güzel Olacak" isimli sosyal sorumluluk projesi için kapanış töreni düzenlendi.

Projenin sona ermesi dolayısıyla gerçekleştirilen kapanışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Yerdelen, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum amirleri, savcılar ve davetliler katıldı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne’nin kısa bir açış konuşmasıyla başlayan program, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın konuşmalarıyla devam etti. Sosyal sorumluluk projesi hakkında genel bilgiler veren Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, projenin hayata geçirilmesine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve dezavantajlı veya kırılgan grupların sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması ve bu gruplara yönelik sosyal girişimciliğin geliştirilmesi amaçlanan proje ile toplam 80 hükümlü ve tutuklu Mesleki Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazandı.

Niğde E Tipi Kapalı Ceza Evinde gerçekleştirilen ve yürütücülüğünü Niğde Üniversitesinin yaptığı 12 ay süreli proje ile 14-45 yaş arası vasıfsız 25 erkek hükümlü ve tutukluya “Erkek İş Giysileri Dikimi”, 14 -45 yaş arası vasıfsız 15 kadın hükümlü ve tutukluya “Erkek İş Giysileri Dikimi”, 25 erkek hükümlü ve tutukluya “Kadın İş Giysileri Dikimi” ve 15 hükümlü ve tutukluya da “Serigrafi” eğitimi verildi.

Proje koordinatörlüğünü Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ümmügülsüm Dursun’un yürüttüğü projede Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Öğr. Gör. H.Tuba Kızılkaya, Öğr. Gör. Menekşe Sakarya, Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, Öğr. Gör. Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz, Öğr. Gör. M. Murat Adıyaman, Öğr. Gör. Ali Kurtbeyoğlu eğitmen olarak görev aldı.

Dört ayrı Mesleki Kurs sonunda, toplam 80 hükümlü ve tutuklu Mesleki Kurs Bitirme Belgesi alacak ayrıca proje sonunda, mesleki eğitim alan hükümlü ve tutuklularda dâhil toplam 100 hükümlü ve tutukluya KOSGEB tarafından Girişimcilik sertifikası verildi.
Açılışın ardından protokol üyeleri, atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu.
 

 
Editör: TE Bilişim