Niğde Üniversitesinin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kültür ve Sanat Etkinliği kapsamında düzenlediği “Neşe, Dert, Aşk, Neşet Ertaş’ı Anma Konseri” Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de gerçekleştirildi.

Niğde Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından Şef Öğretim Görevlisi Mesut Arslan yönetiminde gerçekleştirilen ve katılımın oldukça yoğun olduğu konseri, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selen Doğan, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İsmail Koca, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Program Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından oynanan “İnsanı Düzeltmek İsimli” skeçle başladı.


Solo ve koro parçaların yer aldığı konserde Neşet Ertaş’ın “Dinle Sana Bir Sözüm Var”, “Seher Vakti Çaldım Yârin Kapısını”, “Nerde Ne Arıyon Divane Gönlüm” ve “Al Alma Boyanır mı” gibi sevilen parçaları başta olmak üzere 16 eseri seslendirildi.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan ve dakikalarca ayakta alkışlanan Neşet Ertaş’ı Anma Konseri sonrası Niğde Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, koro şefi Öğr. Gör. Mesut Arslan’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim