Niğde Üniversitesi  Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1923'de Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elmanı Mesut Dağlı tarafından "Neşet Ertaş Türküleri Konseri" gerçekleştirildi.

 Öğretim elemanı ve öğrencilerin yoğun katılımının olduğu konserde,  Niğde Üniversitesi  Genel Sekreteri Batuhan Taşdurmaz ve Konservatuvar Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Timur Vural ve Doç. Dr. Ferit Bulut'da dinleyiciler arasında yerlerini aldı.

İlk olarak Neşet Ertaş'ın kendisini anlattığı kısa bir ses kaydı ile başlayan konser üç kısımdan oluştu. İlk kısımda yoğunlukla Neşet Ertaş'ın sesinden dinlemeye alıştığımız "Mezar Arası, Aşk Ateşi, Gel Sevelim Sevileni Sevelim, Bir Ayrılık Bir Yoksulluk ve Ağla Sazım" gibi Bozlaklar seslendirilirken, Şiir ile başlayan ikinci kısımda ise; "Çıkaydın Da Denek Dağı, Karlı Dağlar, Acem Kızı, Gökyüzünde Bölük Bölük Turnalar, Aldın Aklımı Bir Bakışta" isimli türkü ve bozlaklar Mesut Dağlı tarafından seslendirildi.

Son kısım ise, ilk olarak Neşet Ertaş'ın bestelerini nasıl yaptığını anlatan bir video ile başladı. Sonrasında ise sırasıyla; "Biter Kırşehir’in Gülleri Biter, Ne Söyleyim Yalan Dünya Haline, Ah Yalan Dünya, Vay Vay Dünya" ve Potbori olarak hazırlanmış olan "Getir Berber, Gülüşü Gülden Güzel, Bağa Gel Bostana Gel, Doyulur Mu, Gel Yanıma Gel Gel" isimli türküler seslendirildi.

Seyircinin bolca duygulanıp, eğlendiği konserin sonunda Mesut Dağlı'ya teşekkür belgesi Niğde Üniversitesi  Genel Sekreteri Batuhan Taşdurmaz tarafından verilirken, Mesut Dağlı ve sanatçı arkadaşlarına çiçek ve diğer teşekkür belgelerinin takdimi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Timur Vural tarafından yapıldı. 

Editör: TE Bilişim