Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 30.yılında Niğde Belediye Başkanlığı ve YAZSANBİR (Yazarlar ve Sanatçılar Birliği) tarafından organize edilen panel kapsamında anıldı.




Derbent Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele 
İsmail Kıllıoğlu, Osman Sarı, Kibar Ayaydın, 
Murat Soyak konuşmacı olarak katıldı.


 Niğde Belediye Başkanlığı ve YAZSANBİR tarafından düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek anma programında konuşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye olarak düzenlediğimiz konferanslarla bir araya geliyoruz.  Tabi bugün farklı bir gün Niğde Belediyesinin ve YAZSANBİR'in ortaklaşa düzenlediği bir program. YAZSANBİR Başkanımız ve yöneticileri böyle bir programı düşünmüşler ve bize teklifi getirdiler ve biz de hemen başüstüne ne gerekiyorsa onu yaparız dedik ve yaptık. Bu panelin verilmesini sağladık. Şairimiz, yazarımız, düşünürümüz, ilim adamımız Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü 25 Mayıs aynı zamanda doğum günü. Dolayısıyla önemli bir gün, onu anmanın, onu anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu programın ortaya çıkmasının da iyi bir düşünce olduğunu bu düşünceden dolayı YAZSANBİR’e teşekkür ediyorum.





Dinleyicilerimizin çeşitliliğine de bakıldığı zaman toplumun her kesiminden programımıza davetlilerimizin katıldığını görüyorum ve Necip Fazıl Kısakürek’in ne kadar benimsendiğini ve konferansın ne kadar önemsendiğinin göstergesi olarak Niğde Belediyesi ve YAZSANBİR olarak önemli bir iş yaptığımızı ve isabetli bir karar verilmiş olduğunu düşünüyorum. 



Panele gelen hemşerilerimize kitaplar hediye ettik. Hediye edilen kitaplarımız inşallah raflarda tozlanmaz, bizler okuruz okuduktan sonra bir başkasına vererek bilginin paylaşılmasını sağlarız. Bu vesileyle de elden ele dolaşarak bilginin çoğalmasını paylaşılmasını sağlamış oluruz. Çünkü okumanın faydası var; okumamanın hiçbir faydası olmaz. Kitaplıkta duran kitaplarımızın hiçbir faydası olmadığı gibi hatta bir takım sorumluluğu ve yükü de bizim üzerimizde kalır diye düşünüyorum. Necip Fazıl Kısakürek'i bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.



Program sonunda Niğde Valisi Alim Barut ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan panelistlere günün anısına plaket verdiler. Diğer yandan YAZSANBİR Başkanı Fırat Ensari de Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a kültür ve sanata vermiş olduğu katkı ve desteklerden dolayı şükran plaketi takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim