Çağrı Derneği programlarını sürdürüyor…
 
Niğde Çağrı Derneği tarafından Osmanbey Otel’de düzenlenen programa Avustralya’dan konuşmacı olarak katılan Mehmet Ali Torlak “Müslüman dertlenen insandır” diyerek; bir Müslümanın hayatının nasıl, kime ve ne şekilde hizmet edileceği konusunda dururken dinleyicilere önemli mesajlar verdi. Geçtiğimiz pazar günü tertiplenen kahvaltılı program Abdullah Sezer tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’le başladı.
 
Programda konuşan Mehmet Ali Torlak; “Bir Müslümanın bu dünyadaki asıl gaye ve amacı, Allah’ın rızasını kazanmaktır. Gerisi boştur. Allah’ın rızasını kazanmak amacında olan bir Müslüman dertlidir. Yani bir derdi vardır. Derdi olmayan bir insandan hayır gelmez. Bir Müslüman Allah’ın dinini yaymayı ve hizmet etmeyi dert edinecektir. Kendisinden feyz aldığımız hocalarımız yaşantılarıyla bize dertli olmak gerektiğini öğretmiştir. Sorumluluk alanlarımız çoktur. Kendimize karşı, ailemize, komşumuza, arkadaşlarımıza, çevremize, başka ülkelerde yaşayan insanlara karşı ben ne yapabilirim diye dert edinmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının son bölümünde hizmet etmenin önemi üzerinde duran Torlak; “Hizmet eden himmet bulur, yardım görür. Aklına hayaline getirmediği nice kapılar önünde bir bir açılır. Öyle derviş olmak kolay bir iş değildir. Hizmet edeceksin. Hani demişler ya; “Dervişlik olsaydı tac ile hırka, biz dahi alırdık otuza kırka” diye. Hizmet etmeden himmet, yardım beklemek olmaz.”dedi.
 
Editör: TE Bilişim