Niğde Belediyesi bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerini Özgün Müzik Sanatçısı Fatih Kısaparmak’ın muhteşem konseri ile tamamladı.

 

Konsere katılanlar Fatih Kısaparmak’ın söylediği birbirinden güzel şarkılarla eğlendi. Gecenin sonunda Fatih Kısaparmak’a teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ramazan etkinliklerinin ilgiyle takip edildiğini söyledi.

 

20 Temmuz’da başlayan etkinlikler 9 programdan oluştu ve 12 Ağustos’ta sona erdi. Ramazan ayı içerisinde Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen etkinlikler eski terminal alanında gerçekleşti. Her programda etkinlik alanını hıncahınç dolduran vatandaşlar, tasavvuf müziğinden, şiir dinletilerine, halk konserlerine kadar farklı programlarla dolu dolu bir Ramazan yaşadı.

 

Dünya Birincisi Ali Tel ve Mısır Birincisi Alper Kanderun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan 4. Ramazan etkinliklerinin ikinci programı özgün müzik sanatçısı Eşref Ziya Terzi konseri ile devam etti. 27 Temmuz Cuma günü gerçekleşen üçüncü program da ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Çaçan sahne aldı. Ramazan etkinlikleri 28 Temmuz 2012 Cumartesi Orhan Çakmak Türk Halk Müziği Konseri, 3 Ağustos 2012 Cuma Sedat Uçan, Celalettin Ada, Fatih Soylu Tasavvuf Müziği Konseri, 4 Ağustos 2012 Cumartesi Bedia Akartük Türk Halk Müziği Konseri, 10 Ağustos 2012 Cuma İbrahim Sadri Şiir Dinletisi, 11 Ağustos 2012 Cumartesi Mustafa Caymaz, Recep Aslan Tasvvuf Müziği ve Sema Mukabelesi, 12 Ağustos 2012 Pazar Fatih Kısaparmak Özgün Müzik Konseri düzenlendi.

 

12 Ağustos günü düzenlenen final programına katılanlar etkinlik alanını doldurdu. Yoğun ilgiyle izlenen Sanatçı Fatih Kısaparmak etkinliklerden dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Sanatçı Fatih Kısaparmak; “Türkiye’nin futbola ve ekrana kilitlendiği bir akşamda, insanların düğünlerini iptal ettiği bir akşamda, Niğde beni bağrına bastı hepinize çok teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin. Sayın Başkanımızı gıyaben tanırdım ama şahsen tanımaktan büyük onur ve mutluluk duydum. Niğde’nin çok uzaklarında konuşulan bir başkanınız var onu belirteyim. Şehre girişimde Niğde’yi çok farklı gördüm. Buda Niğde’yi yöneten mülki idari erkânın ve belediyenin ne kadar başarılı olduğunu gösterir. Ben de bu manada Başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkesi sizlerin adına minnetle ve şükranla alkışlıyorum. Ayrıca Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için ve bizi sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum ” dedi.

 

4. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin kapanış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Fatih Kısaparmak’a teşekkür etti ve Niğdeliler adına çiçek sundu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Türkiye’mizin özgün müziğinin duayeni Fatih Kısaparmak’a da halkımız adına ve şahsım adına bize bu unutulmaz geceyi yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Biz geçen seneki ve ondan önceki programda da kendisini Niğde’mize arzu etmiştik ama kısmet bugüne imiş. Hakikaten bu coşkuyu görünce isabetli bir karar verdiğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Ramazan etkinliklerinin 12 Ağustos itibariye sona erdi. Ramazan Bayramınızın hayırlara vesile olmasını diliyor birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk içerisinde hep beraber nice bayramları geçirmeyi Cenab-ı Hak bize nasip etsin diyorum. Niğde Belediyesi ve Niğde Belediye Başkanı olarak halkımızın hizmetkârıyız, hizmetinizde olmaya devam edeceğiz. Gerek kültürel, gerek sosyal programlar ve diğer alanlardaki hizmetlerimiz ile gece gündüz her zaman sizlerin emrinde olacağız. Bunları bilmenizi istiyor, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 


Editör: TE Bilişim