Niğde Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde cumartesi günleri düzenlenen Mesnevi Sohbetleri’nde bu hafta “Tasavvuf Müziği Konseri" gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Avşar'ın "Mesnevide Müzik ve Müzik Aletleri" sohbeti ile başlayan program, Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren “Niğde Üniversitesi Mevlana Topluluğu”nun hazırladığı Tasavvuf Müziği Konseri ile devam etti.

Konserde, insana sonsuzluk hissi ve gönül rahatlığı veren ayrıca Allah'a yaklaştıran makam olarak bilinen Segah makamında eserler sunuldu.

Niğde halkının yoğun ilgi gösterdiği konserde, topluluk keyif veren icrası ile seyircilerden tam not aldı.

İlk olarak Bestesi Mustafa ıtri Efendiye ait segah tekbir ve salatı ümmiye ile başlanan konserde “Ey Allahım beni senden ayırma”, “Ben yürürem yane yane”, “Ben bu aşka düş oldum”, “Alemler nura garkoldu Muhammed doğduğu gece”, “Uyurken seyrimde kalktım ağlayu”, “Derviş bağrı taş gerek”, “Canım kurban olsun senin yoluna”, “Tende canım canda cananımdır Allah”, “Dervişlik baştadır tacda değildir”, “Serveri ser bülendimiz”, “Aşkın ile aşıklar yansın ya resullallah” gibi çok bilinen ve sevilen eserler icra edildi.

Program Mevlevi ayinlerinde söylenen birbiriyle bağlantılı 2 niyaz ilahisi ile son buldu.

http://www.borhaber.net/kultur-sanat/mesnevi-sohbetleri-ve-tasavvuf-konseri-h16789.html

Posted by Bor Haber on 18 Mayıs 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim