Samanyolu TV’nin sevilen programı “Maceracı” Niğde ili, Bor İlçesine gelerek şehri tanıtıcı çekimler yaptı. Programın sevimli sunucusu Murat Yeni Bor İlçesinin tarihi ve turistik bölgelerinde çekimler yaptı. Tarihi eserleri, yöresel yemeklerini, meşhur Bor Salı Pazarını gezerek vatandaşlarla o tatlı muhabbetini yaptı.

 

Her hafta, sevilen ilgiyle izlenen Anadolu’da ayrı güzellikleri ekrana taşıyan “Maceracı” program sunucusu Murat Yeni, “Niğde ve Bor’da çekimini yapmakta olduğumuz bu bölümde; Niğde ili ve Bor şehrinin gizli kalmış güzelliklerini ekrana taşıyarak, insanların Niğde ve Bor hakkında bilmedikleri güzellikleri ekrana taşımaktır. Yapımcı-yönetmen Mustafa Gözüm, Görüntü Yönetmeni Nevzat Özer, Prodüksiyon Amiri Mehmet Eren, Ulaştırma Görevlisi Sedat Ofluoğlu ile birlikte açıldığımız bu yolda Anadolu’da hiçbir güzelliği gizli bırakmamak adına, Niğde ili ve Bor şehirlerimizdeki çekimlerimiz çok keyifli geçti. Özellikle Bor söğürmesi bir başka tad ve lezzetle doluydu. Bu güzellikleri taşıyan programı ileriki günlerde Cuma günü Samanyolu TV’de “ Maceracı” adlı programda izleyip, kaçırılmaması gerektiği dileğiyle, izleyicilerle tekrar buluşmak isteriz.”dedi. 

Bor yaşanacak şehir olmuş

Samanyolu TV’nin ünlü program sunucusu Murat Yeni açıklamasında; ekibimizle çok önceleri 3 yıl kadar oldu sanırım, bir başka program çekimi için geldiğimizden çok farklı ve güzelliklerin sergilenmiş olduğu bir Bor’la karşılaştım. Bor’ un havası, suyu, toprağı ve insanlarıyla başka bir güzellikte! Bu güzelliklerin oluşmasında Bor’da yetişen yöneticilerin büyük payı olsa gerek, özellikle Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bey’in göstermiş olduğu sıcak ilgi, yakınlık ve uğraşılarının büyük payı olduğu kanaatindeyim. Gördüğüm üzere memleket sevdalısı, sevilen bir başkan, halkın güvenini kazanmış, halkta onu seviyor. Dışarıdan gelen insan değişimleri daha iyi görebiliyor. Kent başkanıyla buluşmuş, kısacası; “Bor yaşanacak şehir olmuş” demek istiyorum. Kendilerinin göstermiş olduğu ilgi ve desteğine teşekkür ediyor. Görevinde başarılar diliyoruz.”dedi.

Bor’da çeşitli yerleri gezip, vatandaşlarla o ilginç uslübu ile muhabbet eden Murat Yeni ve ekibi çekimlerin ardından ilçemizden ayrıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim