Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Diyanet Vakfı ve Niğde İl Müftülüğü tarafından Nisan ayının ikinci haftası arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” açılışı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda törenle başladı. 

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Yerdelen, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Kendirli cami imamı Kazım Yalçın Kuran-ı Kerim okudu.
İnsanlık tarihinin en büyük olayı Hz peygamberimizin peygamber olarak görevlendirilmesi İslam ve Kuran mesajlarının Tevhit inancı mesajlarının insanlık alemine sunulması olduğunu belirten Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar törende yaptığı konuşmada; “ insanlık tarihinin en büyük olayı Hz peygamberimizin peygamber olarak görevlendirilmesi İslam ve Kuran mesajlarının Tevhit inancı mesajlarının insanlık âlemine sunulmasıdır. Bütün ilahi kitaplarda müjdelenen bir elçi var. Komutanlar, bilim adamları kahramanlar, veliler ve peygamberler bir cümle anlamlarında maruf ve meşhur kişiler onların hepsinin içinde en güzel peygamberimize salavat ve selam olsun. Onu anlamadan Kuran-ı anlamak zor. Kuran-ı anlamadan da Peygamberimizi anlamak zor.” dedi.

O insanlığın, dostluğun, barışın ve dürüstlüğün ve en güzel ahlakın simgesidir diyen Gürpınar; “Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya, onun evrensel mesajlarını insanlık alemine sunmaya, faaliyetler yapmaya geldik. Bu çalışmalarla kalplerde var olan peygamber sevgisini reva etmeyi ve insanlarımızın yaşadığı er yerde bir bilgi, irfan ve hikmet ziyaretini kardeşlik duygularını perçinlemeyi bir farkındalık oluşmasını böylece manevi yenileşmeyi amaçlamaktadır. Sevgili peygamberimizin getirdiği rahmet, bereket yüklü ve çağlar su idari mesajlarını bütününü anlamaya, üstün ahlakını özümsemeye ona eşsiz sevgiyi gönüllerden, sözlere oradan da toplumsal bilince aktarmaya çalışıyoruz. Sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet ve adaletle birlikte, birlikte yaşama bilincini güçlendirme ve böylece duygularımızı güçlendirerek barışa, huzura katkı sağlamaktayız. Bu sayede dünyamızı da, ahiretimizi de mahur kılmaya sarf etmekteyiz.” diye konuştu.

Peygamber efendimiz Kur'an-ı Kerimi yaşamış canlı örneğidir diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “bugün tüm İslam aleminin inananların içerisinde kardeşliğin tesis edilmesi için tüm inananların başka Kuran-ı Kerime inanmış olması, peygamber efendimize de sünnetine de ve hadislerine inanması gerekiyor. Bu duygu ve düşünce ile tüm İslam âleminin ve siz değerli vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını kutlarım.” diye konuştu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise; “Tüm İslam aleminin ve siz değerli vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını kutlu olsun.” dedi.
Konuşmalar sonrasında Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, protokol üyelerine ve katılımcılara gül ve kitap hediye etti.
Editör: TE Bilişim