Bor ilçesi Kültür Merkezinde   Bor Belediyesi tasavvuf müziği konseri düzenlendi.

Haber: Selim GÖKEL

İlçenin Sokubaşı mahallesinde bulunan 19. yüzyıldan kalma  ermeni kilisesi   geçtiğimiz yıllarda restore edilmiş ve Bor Belediyesi Kültür Evi olarak hizmet veriyordu. Fotoğraf ve resim sergilerinin yapıldığı Bor Belediyesi Kültür Evinde dün akşam farklı bir etkinlik yapıldı. ”Ahmed Kuddusi'nin Gülleri “grubunun tasavvuf müziği seslendirdiği geceye Bor Belediye Başkanı  Sıtkı Erat , Bor Kaymakamı  Abdullah Küçük ve  bir çok   vatandaş katıldı.

Bor Ahmet Kuddusi Vakfı "Ahmed Kuddusi'nin Gülleri" isimli tasavvuf müziği grubu restore edilen eski ermeni kilisesinde konser verdi.  Bor Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü yöneticisi Mehmet Baş, programın başında Borlu Ahmed Kuddusi Hazretleri hakkında bilgi verdi. 

DÜZENLİ OLARAK KÜLTÜREL ETKİNLİKLER YAPILACAK



Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlarken Kuran tilavetinden sonra  ”Ahmed Kuddusi'nin Gülleri “grubunun  seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Belediye kültür evinde düzenlenen konserde konuşan Sıtkı Erat;"Bugün burada ilkleri yaşamaya devam ediyoruz. Böyle bir Tarihi mekanda  bu programı yapıyoruz. Burası çok kötü bir durumdaydı. Hükumetimiz v  bir restorasyon yaparak bizlere bu güzel mekana kavuşturmuş oldu. Bu tarihi kültür evinde bugün Borumuzun Manevi Büyüğümüzün de adını taşıyan “Ahmed Kuddusi'nin Gülleri “grubu bir konser verecek. Bu programa katılan başta Kaymakamımız olmak üzere  herkese teşekkür ediyorum . Bor Belediyesi olarak ilçemizde düzenli olarak kültürel etkinlikler yapacağız. Bor'un yaşayan değerlerini burada konuk edeceğiz. Haftalık etkinlikler yapmayı düşünüyoruz." .dedi.

FARKLI BİR ORTAMDA TASAVVUF MÜZİĞİ KEYFİ

Program yaklaşık 1,5 saat sürdü.  İzleyiciler farklı bir ortamda tasavvuf müziği dinlemenin keyfini çıkardı. Programın sonunda günün anısına "Ahmed Kuddusi'nin Gülleri" grubuna Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat tarafından plaket verildi. 



Editör: TE Bilişim