Niğde Türk Ocakları tarafından “İki dil İle Amaçlananlar” konulu konferans İl Kültür Müdürlüğünde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Haber - Fotoğraf : Yusuf Gökdemir / Niğde
 
Niğde Türk Ocakları tarafından “İki dil İle Amaçlananlar” konulu konferans İl Kültür Müdürlüğünde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Niğde Üniversite öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı programa siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Türk Ocakları başkanı Gazi Karabulut “Tarih milletler bazı misyonlar yüklemiştir. Türk Milletine yüklenen misyon da Nizam-ı Alem için İlay’i Kelimetullah Ülküsüne Alperen olmaktır. Ancak bu ülkünün gerçekleşmesi için ülkemizde milli bir birlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kardeşliğin gerçekleşmesi için de din, dil, kültür, ülkü ve toprak birliği vazgeçilemez değerlerimizdir.” Dedi.
 
Daha sonra Prof. Remzi Kılıç sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında şu görüşleri aktardı: “Türk devletlerinin kuruluş felsefesine baktığımız zaman etnik ayrımcılığa hiçbir zaman yer verilmediğine şahit oluruz. Tarihten günümüze Türkler daime hoşgörülü, alçakgönüllü ve hakkaniyetli bir politika izlemişlerdir. Bu asil milleti böyle davranmaya sevk eden kültüründen ve inançlarından getirdiği değerler olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de aynı anlayışla hareket etmiş ve bu devletin kuruluşunda yer alan asli unsurları hiçbir ayrıma tabi tutmadan kardeş olarak görmüştür. Ancak Türk milleti ve bu milletin tarihi misyonu ile hesaplaşmak isteyenler içimize ayrılıkçı bir fitne sokmaya çalışmaktadır. Bu fitne ana dil tartışmaları ile başlamış hemen ardından demokratik özerklik, yerel yönetimlere denetim hakkı, Türk bayrağının yanında bir bayrak daha gibi bölücü fikirleri beraberinde getirmiştir. Bu fikirlerin babası ABD ve AB’dir. Ancak ülkemizde de kimi siyasetçiler ve sözde aydınlar koro halinde bu bölücü temennileri dillendirmektedir.
 
Böyle davranarak temiz milletimizin sabrını sınamaktadırlar. Ancak unuttukları bir şey vardır ki o da bu necip milletin suskunluğu söz konusu vatan olduğu zaman bir sele dönüşür ve önüne bütün bölücüleri katarak alıp götürür. İşte bütün bunlarla birlikte değerlendirildiğinde dil davasının bir bağımsızlık davası olduğu göz ardı edilmemeli ve asla resmi olarak Türkçenin dışında bir dil kullanılmamalıdır. Buradan insanların annelerinden öğrendikleri dili kullanmamaları manası çıkmaz. Tam tersine Türk milletinin engin hoşgörüsü bu ülkede yaşayan herkesi kucaklayacak kadar geniştir. Bizim kastettiğimiz bölücü, ayrılıkçı ve etnik yapılanmayı körükleyici tavırlardır. Bu tutum içinde olanlar da gereken cevabı Türk milletinin sevdalılarından alacaklardır.”
 
Konferansın ardından Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Döndü Gökmen ve Niğde Milletvekili aday adayı Mahide Yaramış Prof. Dr. Remzi Kılıç’a birer buket çiçek takdim ederek başarı dilediler.
 
Editör: TE Bilişim