KKTC Girne Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslar arası Zeytin Festivali’ne davetli olarak katılan Kemerhisar Belediyesi, Girne Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayarak, çalışmalarını yurt dışına açtı.

Haber: Gökhan ÖZBEK

08-12 Ekim 2016 tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen 15. Uluslararası Zeytin Festivali’ne bu yıl katılım rekor düzeyde olurken, Girne’nin ve KKTC’nin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Festivale Türkiye’den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Niğde Kemerhisar Belediyesi ile Türkiye’den bir çok belediye katılırken, Kemerhisar Belediyesi ile Girne Belediyesi kardeş şehir oldular.

Birçok kültürel ve sanatsal etkinliğin yapıldığı açılışını KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte, Girne Belediyesi başkanı Nidai Güngördü ve konukların yaptığı festival birbirinden renkli görüntü ve etkinliklere neden oldu.

Festival kapsamında daha önce karşılıklı ziyaretlerin sürdüğü Kemerhisar – Girne belediyeleri kardeş şehir oldular. Girne Belediyesi’nde Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ile Nidai Güngördü tarafından imzalanan protokolle, Kemerhisar Belediyesi ilk uluslar arası kardeş belediyesine kavuştu.
Konu ile ilgili olarak Beytullah Kirazcı yaptığı açıklamada; “Bizim için kardeşlik paylaşmaktır, birleşmektir. Farklı kültürlerin zenginliklerini sosyal, ekonomik alanda ileri taşımak ve en önemlisi ortak bir gelecek kaygısını bütünleştirmektir. Daha önceleri süreklilik arz eden ilişkimizi bu ziyaretimizle resmiyete dökmüş bulunmaktayız. Bu şekilde Kemerhisar’ın önemini ve zenginliğini farklı coğrafyalarda, farklı kentlere taşımış oluyoruz. Bu kardeşlik protokolü ile Kemerhisar Belediyesi’nin üyesi bulunduğu diğer uluslar arası organizasyonlarla kardeş ülkemiz KKTC’nin bilinirliği ve tanınırlığı noktasında katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu protokolle bilinmesini isteriz ki, artık her Kemerhisarlının evi, Girnelilerin evidir! Yine Her Kemerhisarlı bilmelidir ki, Kıbrıs’ta kardeş sıcaklığını yaşayacağı bir kent vardır” dedi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise yaptığı açıklamada; “ Yapılan protokolden gurur duyuyorum. İki kent arasında sarsılmaz bağlar artık resmiyet kazanmıştır. Kültür , sanat ve belediyecilik anlamında birlikte bir çok çalışmaya imza atacağız” dedi.

Zeytin Fesitvali’nde heykel, karikatür, konser etkinlikleri gerçekleşirken, Kemerhisar Belediye Başkanı Kirazcı, Lefkoşe Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı makamında ziyaret ederek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

 

 
Editör: TE Bilişim