Kemerhisar Belediyesi bünyesinde oluşturulan Tyana Çocuk Meclisi, 30 Ağustos’ta gerçekleştireceği uçurtma şenliği öncesi aylık olağan toplantısını yaparak, yeni projeleri masaya yatırdılar.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

30 Mart’ta yaşanan değişimle birlikte Kemerhisar Belediyesi’nde çocuklar söz sahibi olmaya başladı. Tyana Yerel Yönetim Teorisyeni ve Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı önderliğinde oluşturulan Tyana Çocuk Meclisi iddialı çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Nisan ayında yapılanması başlayan, 23 Nisan’da Kemerhisar’da Çocuk Bayramı’nı kutlayan, LÖSEV ile ortak proje çalışması yürüten, Kemerhisar’ı güzelleştirmek ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çalışan çocuk meclisi Niğde’de ilklerin adresi olmaya devam ediyor.

Kendi içlerinde 7’e ayrılan ve çiçek adları ile anılan gruplar, Başkan Kirazcı’nın önerileri doğrultusunda Çocuk Hakları Komisyonu, Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Komisyonu, Kütüphanecilik Komisyonu, Çocuk Sorunları Komisyonu, Çevre ve Ekoloji Komisyonu, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komisyonu, Hayvanları Sevme ve Koruma Komisyonu olarak da faaliyetlerine devam edecek.

 

Tyana Çocuk Meclisi Başkanı Belgin Bilgin önderliğinde toplanan meclise, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Eğitimden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Belgin Oğram Toktaş’ta katılarak, çocuk meclisi yapılanması hakkında fikirlerini ifade ettiler.

 

 

Meclis Başkanı Belgin Bilgin; “Tyana Çocuk Meclisi yaz ayları ile aktif bir çalışma dönemi içine girmiştir. Yerel yönetimde yetki ve sorumluluklarını bizlerle paylaşan Belediye Başkanımız Sayın Beytullah Kirazcı ile birlikte Kemerhisar’ın örnek ve çalışkan çocukları üretimin içinde olmaya devam edecektir. Bizler sadece 23 Nisan’dan 23 Nisan’a hatırlanan bir kuşak olmayacağız. Bu ülkenin, Kemerhisar’ın geleceğiyiz. Üzerimize düşeni yapacağız. Daha yaşanılabilir, daha güzel, daha kalkınmış bir Kemerhisar için, faydalı projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ise yaptığı konuşmada; “Bugün sayıları 100’ü aşan bu çocuklarla gurur duyuyorum. Çok değil 5-6 yıl içinde bu ülkenin yönetiminde, üretiminde, söz sahibi olacaklar. Bizler vatanını seven, üreten, sağlıklı, sportif, çalışkan, örnek bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bizim için Tyana Çocuk Meclisi’nde alınmış her karar, tavsiye bir sorumluluktur! Bu sorumluluğu yerine getirmek için tüm olanaklarımızla çalışacağız. Siz çocuklara güvenim tamdır, çok değil kısa bir süre içinde tüm Türkiye’ye örnek olacak bir yapılanma ile projelerinizi gerçekleştireceğinizden eminim. Kemerhisar’ımıza çocuk olmanıza rağmen sahip çıktığınız için sizlerin önünde eğiliyorum” dedi.

30 Ağustos saat 16:00’da yapılacak olan uçurtma şenliği hakkında teknik bilgiler veren Belediye Meclis Üyesi Belgin Oğram Toktaş, sadece Kemerhisar’ın değil, Niğde’nin tüm çocuklarının davetli olduğunu ifade etti.

Tyana Çocuk Meclisi 30 Ağustos’a kadar 2 proje için çalışma kararı aldılar. Niğde’nin tek çocuk sokağı projesi olacak olan, trafiğe kapalı, duvarları çocuklar tarafından boyanmış sokak ile özgürce sokak oyunlarını oynama kararı ile Çevre ve Ekoloji Komisyonu tarafından sunulan geri dönüşüm çöp toplama projesi için fizibilite yapacaklar. Kemerhisar’ın muhtelif yerlerine edinecekleri geri dönüşüm çöp kutuları ile doğaya sahip çıkacaklar.

 

Editör: TE Bilişim