Kemerhisar Tyana Kültür ve Turizm Festivali,nin 1. günü konuk folklör ekiplerinin  Belde Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı'yı ziyaretleri ile başladı. 


Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gaziantep Halk oyunları ekibi ziyaret sırasında karşılıklı hediyeler verildi. 


Festival Kortej yürüyüşü Kemerhisar Kemerlerinden başladı ve şehir merkezinden geçildi. Kemerhisarlılar kortej yürüyüşüne çiçekler ve alkışlarla destek verdi 



Festival alanında toplanan kabalabalığa, Romanya, KKTC ve Gaziantep Halk Oyunları ekibi birbirinden güzel gösterilerini sundu. 

Bazı konuklara, şehrin altın anahtarı verildi. Kardeş şehir olan Kartal Belediyesince yaptırılan çocuk parkı açılışı yapıldı. 

Dünyaca ünlü Niğdeli küatör sanatçı Safa Büte'nin organize ettiği resim sergisi açıldı. 


Tyanalı Opollon paneli yapıldı.

Panel Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer yöneticiliğinde, Prof.Dr. Asım Tanış, Yeni Yüksek Tepe Kültür Derneği Adana Şube Temsilcisi Mahmut Şantal, Mersin temsilcisi Saniye Akçal katıldı. Kemerhisar'ın dünya tarihindeki önemine vurguların yapıldığı panelde, 
Panel Yöneticisi Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer’de antik Tyana’nın önemine dikkat çekerek Dünya’da 300’e yakın hakkında kitap yazılan ve Kemerhisar’da doğan Tyanallı Appolon’un 16 yaşında Tarsus’da matematik, felsefe ve din eğitimi aldığını, Dünyada farklı kentlerde benzer çalışmalarda bulunduğunu, diktatörlere karşı, yoksulun yanında olan varlığını yoksullara dağıtan, et yemeyen mucizeleri bulunan bir bilge kişi olduğuna dikkat çekti. 


Akşam saatlerinde de sanatçılar Esmanur Güney ve Mustafa Özaslan'ın konseri yüzlerce konuk renkli saatler geçirdi.

Festivalin ikinci gününde, Diş Doktoru Bilge Özbek önderliğinde sağlık taraması, Türkiye ve Kemerhisar'a meyvecilik konulu panel, ile davetli çeşitli grupların halk oyunları gösterisi sunulucak. Gece ise sanatçılar  Ali Rıza Yılmaz, İhsan Güvenç, Nazlı Öksüz'ün konserleri ile devam edecek.

Üç gün süren 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi gecesi son bulacak sürecek. 

Festivalden renkli kareler için aşağıdaki butona lütfen TIKLAYIN












Editör: TE Bilişim