Kemerhisar Belediyesi tarafından organize edilen 14. Tyana Kültür ve Turizm Uluslar arası Festivali için tanıtım çalışmaları devam ediyor.


Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı Uluslar arası festivali tanıtmak amacı ile Niğde ve Bor basına geçtiğimiz gün iftar yemeği verdi.  Basınını büyük ilgi gösterdiği bilgilendirme amaçlı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı hayli mutlu görünüyordu.
 
KILIÇDAROĞLU FESTİVALİN AÇILIŞINI YAPACAK


Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Kirazcı; Bilindiği üzere, Tyana Kültür ve Turizm Uluslar arası Festivali 31- Temmuz 1-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Açılışını 31 Temmuz günü CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Büyük bir organizasyona imza atmak istiyoruz.  Yaklaşık 150 sanatçı katılacak. Biz güveniyoruz, binlerce misafirimizi konuk edeceğimize hiç şüphemiz yok. Burası Kemerhisar, Kemerhisar halkı onurlu gururlu misafirlerine değer veren bir halktır. Niğde basınının da bu festivalimizde güç vereceğine şüphem yoktur.  Millattan önce 8 binli yıllara dayanan bir coğrafyadır. Tyanalı Apollon’un doğduğu, Hititler döneminde Tuvana, Roma döneminde Tıyana daha sonra Kilisehisar ve bugün ise Kemerhisar olan bu topraklarda yaşamaktan çok mutluyuz, Bu topraklarda moral bozukluğu değil, üstün bir huzur var. Sizler ve bütün ülkemizde yaşayan insanları ve bu çevrede yaşayan insanlarımızı bu festivale katılmak üzere davet ediyorum”dedi.


150 SANATÇININ KATILIMI SAĞLANACAK
 
Dünyadan ve ülkemizden yaklaşık 150 sanatçının katılacağı ve uluslar arası bir festivale ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirten Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ; 31 Temmuz’da Genel Başkanımızın açılışını yapacağı Festivalimize yaklaşık 150 sanatçı katılacak. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği üç gün sürecek festivalimizde Edip Akbayram, Mustafa Özarslan, İhsan Güvenç, Nazlı Öksüz, Esmanur Güney gibi sanatçılarımızda konserleri ile katkıda bulunacak. Kemerhisar’ımızı, Niğdemizi, Bor İlçemizi tanıma imkanı bulacaklar, yöresel lezzetlerimizi ve güzel coğrafyamız ile buluşacaklar”dedi.
 


Editör: TE Bilişim