T.C. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Uluslarası Tyana Kültür ve Turizm Festivali hakkında açıklama yaptı. 

GENEL MERKEZİMİZDEN GENELGE GÖNDERİLDİ... GENEL MERKEZİMİZ İLE GÖRÜŞTÜK

T.C. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Bilindiği üzere Uluslararası Tyana Kültür ve Turizm Festivali bir marka oldu. Geçtiğimiz yıl 15.sini düzenlemiştik, bu yılda 16.sını düzenleyecektik. Fakat ülkenin içerisinde bulunduğu koşullar ve genel merkezimizin bu koşulları değerlendirme sebeplerinden kaynaklı olarak bu yıl düzenleyeceğimiz festivali ertelemiş bulunuyoruz. Ve erteleme kararımızın aslında bugün ne kadar da doğru bir karar olduğu daha net bir biçimde ortadadır. Biliyorsunuz ki terörün amacı insanları sindirmek yıldırmak ve evlerine kapatmak. Bunu biz geçen yıl tespitimizden kaynaklı festivalimize devam etmiştik. Ama bugün ki koşullarda ülkenin içerisinde bulunduğu durum geçen yıldan çok daha farklı bir durumdur. Genel merkezimiz bunu gördü değerlendirdi ve bizlere bir genelge ile bu koşulları değerlendirmemizi önerdi. Bu öneri dikkate alındı ve Genel merkezimizin de görüşleri doğrultusunda bu yıl ki festival programı ileriki bir tarihe ertelendi.


Kirazcı ; Genel Merkezimizin göndermiş olduğu genelge 20.05.2016 tarihinde tarafımıza iletildi. Ama erteleme sebeplerimiz henüz açıklanmadan çok sayıda yorumlar yapılmaya başlandı. Demek ki Tyana festivali insanlar üzerinde büyük bir ilgi uyandırmıştır. Bir haber sitesinde yapılan haberden kaynaklı yorumlar ortaya çıktı. Bu yorumlardan en ilgincinden bir tanesi "parası mı kalmadı yapamıyor" şeklinde yazılanlar. Bunu buradan bir kez daha açıklamalıyız ki Tyana Festivalinin asıl finansörleri kardeş belediyelerimizdir.

FESTİVALLERE ÇOK PARA HARCANIYOR  GİBİ YORUMLAR YAPILMAKTA... MADDİ SIKINTILARDAN DOLAYI İPTAL ETMEDİK. 

Daha önce bunları defalarca anlattık ve anlatmakla kalmayıp festival programı dahilinde festival alanına afişler astık. Yani Uluslararası Tyana Kültür ve Turizm festivalinin sponsorluğunu yapan Kartal Belediyesine, Yenimahallle Belediyesine, Girne Belediyesine, Çukurova Belediyesine, Karşıyaka Belediyesine teşekkür ettik. Şuan ki Milletvekilimiz Sayın Ömer Fethi Gürer o yıllarda Kartal Belediye Başkan Yardımcısıydı ve o yıllardan başlamak üzere festivalimize önemli katkılarda bulundu. Bir yıl içerisinde bir beldeye üç kez Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı geldi. Dolayısıyla festivalimiz ile ilgili yapılan masraflar harcamalar elbette belediyemiz tarafından yapılan kısmıda  söz konusu ancak çoğunlukla kardeş belediyelerden karşılanmış olmasına rağmen halen sanki biz bu festivallerde çok paralar harcıyormuşuz gibi yorumlar yapılmaktadır buda bizleri üzmektedir. Şunu söylemek isterim ki bilgi edinmeden fikir sahibi olmak kadar sıkıntılı bir durum yoktur bir insan açısından. Üzülerek görüyorum ki fikir yürütenlerin hiçbiri bizi arayıp bu konu ile ilgili bir bilgi almamaktadırlar. Eğer bir fikir bilgi sahibi olmak istiyorlarsa biz onlara istedikleri bilgiyi belgeyi kendilerine sunarız. Bu yüzden buradan bir kez daha söylüyorum T.C. Kemerhisar Belediyesi maddi sıkıntılar yüzünden festivali ertelemiş ya da iptal etmiş değildir. T.C. Kemerhisar Belediyesi bir kuruş maliyeye borcu olmayan bir belediyedir, SSK ya bir kuruş borcu olmayan bir belediyedir ve ekonomik açıdan da Niğde deki birçok belediyeden çok çok daha iyi bir durumdadır. Bu yüzden bu konudaki yapılan yanlış haber ve yorumlar bizleri sadece üzüyor ve aslında biraz da güldürüyor. Yapılan bazı yorumlarda ise makul öneriler bulunmaktadır. Bunlardan birtanesi ise Tyana Kültür ve Turizm festivali yapın ama içerisinden konser kısmını çıkarın, paneller yapın şeklindedir.

T.C. KEMERHİSAR BELEDİYESİNİN MALİYE BİR KURUŞ BORCU YOKTUR. 

Sizlerinde bildiği üzere T.C. Kemerhisar Belediyesi göreve başladığımızdan bu yana sayısız paneller, tiyatrolar, çocuk gösterileri Milli bayramlarda çok sayıda etkinlikler düzenlemiştir.  Niğde'de bulunan belediyelerin yaptığı etkinliklerin toplamından daha fazla etkinliğe organizasyona bizler imza attık ve bundan da gurur duyuyoruz. Bu tür etkinlikler sadece bir festival programı çerçevesinde değil bizim rutin olarak  yaptığımız etkinliklerdir ve önümüzde ki dönemlerde de bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.

Festivalimizin ertelenme tarihine ilişkin olarak ta şimdiden bir şey söylememiz mümkün değil. Çünkü biz T.C. Kemerhisar Belediyesi olarak yasalar ve yetkiler doğrultusunda hareket etmekteyiz. Ancak Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı olarak ta Genel Merkezimizin görüşlerini yok sayamayız. O yüzden bu yıl ki ertelenen festival programımızda bunları da dikkate almaktayız.

 Bugün bu vesile ile bir kez daha ülkemizin demokrasisine karşı yapılmaya çalışılan saldırıları şiddetle kınıyoruz ve demokrasimizin kalıcı hale geleceği bir Türkiye diliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 



İLGİLİ HABERİMİZ AŞAĞIDA... 
Editör: TE Bilişim