Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği tarafından  lV. Hamsi Şenliği Niğde  Kent Ormanı’nda gerçekleştirildi. 

Video -Foto: Fatih ÖZATA
Haber: Selim GÖKEL


Niğde kent ormanında Niğde Karadenizliler derneği hamsi festivali düzenledi. Festivalde 1 ton hamsi ikram edildi.Festivale Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçkun , Jandarma Alay Komutanı İbrahim Taşkın, İl Defterdarı Cabir Döner, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, bazı bürokratlar, memurlar, öğrenciler ve  birçok vatandaş katıldı.

Festival kapsamında Kent Meydanına 15 yakın mangal kuruldu.Izgaraya tek tek dizilen 1 ton hamsi, mangallarda pişirildikten sonra vatandaşlara ikram edildi.Kemence, tulum çalınarak Karadeniz yöresine ait oyunlar oynandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde, söylenen şarkılar eşliğinde horon tepildi.

Niğde Vali yardımcısı Abdullah Uçkun:"Karadenizliler derneği başkanı Niğde de yaşayan Karadenizliler bir araya getirdi. Böyle bir güzel günde bizleri davet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bizlerde birer fahri karadenizliyiz.Herkese iyi eğlenceler diliyorum ."dedi.

Niğde Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Uysal ;" Karadenizliler Derneği olarak 4. hamsi festivalini Niğde'miz de düzenliyoruz. Daha önceki festivallerimizde 500 kilo hamsi ikramımız olmuştu bu yıl 1 ton hamsi alarak Niğdeli hemşehrilerimize ikram ettik Karadenizli olmakla Karadeniz'in havasını Niğde'ye getirmekle onur ve heyecan duyduk.Vatandaşlarımız bir taraftan hamsilerini yiyorlar bir taraftan horonlarını oynuyorlar .Bizleri yalnız bırakmayan sevgili hemşehrilerime ve Niğde halkına festivalimize katılmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum "dedi.

http://www.borhaber.net/kultur-sanat/karadenizlilerden-nigde-de-4-hamsi-senligi-h18837.html

Posted by Bor Haber on 20 Aralık 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim