Kısa adı KAFOT olan Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği’nin Çamardı Emli Vadisinde 1.sini düzenlediği  doğa yürüyüşü ve foto safari etkinliğinin 2.si de Belemedik’te geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.
 27 Kişiden oluşan doğa ve fotoğraf tutkunu grup,Belemedik tren istasyonundan başladığı yürüyüş ve foto safari etkinliğini Taşdurmaz Mevkide sonlandırdı.Gidiş dönüş toplam 15 Km yürüyüş yapan Kafot üyeleri doğanın eşsiz manzarasını da fotoğraflama imkanı buldu.
Abdülhamit döneminde yapılan demiryolu ve tüneller,taş köprülerin yanı sıra yapay şelale ve Seyhan Nehrine karışan Çakıt Deresi’ni içinde barındıran kanyonda unutulmaz bir gün geçiren Kafot üyelerinin fotoğraf makinesi kullanım teknikleri ile ilgili eğitimi de kısa süre sonra başlayacak.
 Etkinlikle ilgili açıklama yapan Kafot Başkanı Mustafa Doğan Şahiner,uzun bir rotada keyifli,eğlenceli bir yürüyüş yaptık ve doğanın eşsiz manzarasını fotoğraflama imkanı bulduk,katılımcıların birlikteliği etkinliği daha da zenginleştirdi’’dedi.
Bundan sonra ki etkinliklerde daha da organize olacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Şahiner;’’Bir sonraki etkinliğimizi Mart ayında yapmayı planlıyoruz.Etkinliklerimiz sadece Niğde içi ve çevresinde olmayacak,orta vadede ki hedefimiz gidilmesi gereken yada az bilinen rotalarda da etkinlikler düzenlemek.’’dedi.
Doğa yürüyüşü ve foto safari etkinlikleri, kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra fotoğrafla ilgili eğitimlere de özen gösteren dernek,Şubat ayı içerisinde başlatılması planlanan ve akademisyenler tarafından verilecek 100 saatlik eğitimin de startını vermeye hazırlanıyor.
Dijital fotoğrafçılık kursu sonunda katılımcılara Halk Eğitim’den kurs bitirme sertifikası verileceğini belirten Kafot Başkanı Mustafa Doğan Şahiner,doğa ve fotoğraf tutkunu olan herkesi dernek çatısı altında buluşmaya da davet etti.
 
 









Editör: TE Bilişim