Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu’nun 24 Mayıs tarihinde başlattığı 2.Dönem Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi önceki gün düzenlenen belge töreni ile sona erdi.
    
 
    6 Hafta dijital fotoğrafçılık,2 hafta da fotoğraf işleme uygulamalarının anlatıldığı eğitimler kapsamında katılımcılara; fotoğrafın tarihçesi, terimleri,fotoğraf makinesi ve elemanları, pozlandırma teknikleri, kompozisyon unsurları, fotoğraf kategorileri, fotoğrafı yorumlama, eleştirmenin yanı sıra fotoğraf işleme dersinde de photoshop uygulamaları anlatıldı. Verilen eğitimler kapsamında ünlü fotoğraf sanatçıları da ağırlandı.
 
Fotoğraf sanatçısı Tekin Ertuğ’un yanı sıra Gezgin Dergisi fotoğrafçısı Hayrettin Oğuz eğitimler kapsamında katılımcılara tecrübelerini anlattılar.
 
Tekin Ertuğ ‘un katıldığı söyleşide‘’Kim Olursan Ol,Yine Gel’’isimli gösteri sunulurken Tekin Ertuğ’un kaleme aldığı Fotoğraf Sanatı Üzerine isimli kitap için de imza etkinliği düzenlendi.Diğer yandan fotoğrafta kompozisyon ve unsurları konulu söyleşide de Gezgin Dergisi yazar ve fotoğrafçısı Hayrettin Oğuz edindiği tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Toplam 8 hafta süren eğitimlerin sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.
 
1.dönem sezonunu üyelerine verdiği katılım belgesi ile tamamlayan Kafot, geride bıraktığı sezonda, eğitim seminerleri, sergi, doğa yürüyüşü ve foto safari gibi toplam 17 etkinlik yapmış oldu. Fotoğraf ve doğa tutkunlarını aynı çatı altında buluşturan dernek yeni sezon hazırlıkları için de çalışmalarına şimdiden başladı.


Editör: TE Bilişim