2011 Sezonu Varda Köprüsü Fotoğraf Gezisi İle Tamamlandı.

 

KAFOD (Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Derneği) 18 Aralık 2011 Pazar günü yine muhteşem bir etkinliğe daha imza attı.

 

Kurulduğu günden bu yana üye sayısını arttıran Kafod, etkinlikleri ile de  adından söz ettirmeye devam ediyor. 2011 yılında bir çok etkinlik düzenleyen dernek, sezonu Adana Karaisali İlçesi’ne bağlı Hacıkırı Köyü'nde bulunan Varda Köprüsü’ne organize ettiği fotoğraf gezisi etkinliği ile tamamladı.

 

Adana'ya uzaklığı karayolu ile Karaisalı üzerinden 65 km, Niğde iline 165 km mesafede olan Varda Köprüsü, Berlin-Haydarpaşa-Hicaz demiryolu hattı projesi kapsamında II. Abdülhamit döneminde yaptırılmış. Yerden orta ayak yüksekliği 99 m olan ve dış kaplaması taş örme tekniği yapılan köprünün yapımı 1907 yılında başlamış ve 1912 yılında da tamamlanmış. Yapımı  süresinde 21 işçi ve bir Alman mühendisin çeşitli nedenlerle hayatını kaybettiği köprü halk arasında  Alman Köprüsü olarak da  biliniyor.

 

Bölgenin omanlık coğrafyasında Çam ağaçlarının kokusu eşliğinde Hacıkırı Köyü Araplar Kapısı mevkiinde 8 km‘lik parkurda yürüyüş gerçekleştiren 42 kişilik ekip doğanın muhteşem görselliğini kadrajlama imkanı bulurken bölgede bulunan köyleri de ziyaret ederek köy halkı ile sohbet ettiler, köy kıraathanesinde odun ateşinde pişen lezzetine doyum olmayan çayından içti.

 

2011 yılı sezonunu geçirdikleri unutulmaz bir günle tamamlayan fotoğraf ve doğa tutkunu derneğin 2012 Yılı İlkbahar-Yaz Dönemi Etkinlik Takviminin de önümüzdeki günlerde açıklanacacağını KAFOD Başkanı M.Doğan ŞAHİNER ifade etti.


Kaynak :http://www.kafod.org/

 

Haber: Sema TEKELİ

 

Editör: TE Bilişim