Lise Öğrencilerine “Siz de Güzel Fotoğraflar Çekebilirsiniz’’ isimli Seminer Verildi

 

KAFOD ( Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Derneği )  2011-2012 eğitim- öğretim yılı 1. Ders yarıyılında Niğde’de 7 lisede başlattığı “Siz de Güzel Fotoğraflar Çekebilirsiniz” isimli fotoğrafçılık semineri eğitimini tamamladı.

 

1. Dönem fotoğrafçılık seminerinde Niğde Atatürk Lisesi Lisesi, İmam-Hatip Lisesi, Özel Sungurbey Anadolu Lisesi, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Turizm ve Otelcilik Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’nde yaklaşık 600 öğrenciye eğitim verildi. Sunuma katılan öğrencilere fotoğrafın anlamı, gelişim süreci aktarılırken kompozisyon teknikleri  kapsamında da güzel fotoğraf çekmenin prensiplerine vurgu yapıldı.

 

“Siz de Güzel Fotoğraflar Çekebilirsiniz’’ isimli seminerinde eğitmen olarak; Sema TEKELİ, Fatih KIZILKAYA, M.Doğan ŞAHİNER, Mücahit UMUCU, Şabettin KOPAN ve Bahar Şahiner ÖKE görev alırken Gökmen KILIÇ, Semra AYDIN, Arzu Kuş, Okan ERDEM ve Melike ÖCAL’da  projenin gerçekleşmesinde önemli katkı sağladılar.

 

Kafod’un 2011-2012 eğitim-öğretim yılının 2. yarıyılında da Niğde merkezde bulunan diğer 7 liseye aynı projeyi uygulayacağı ifade edilirken fotoğrafı gençlerde kıymetli bir uğraş haline getirmek için eğitim seminerleri, atölye çalışmaları gibi çeşitli çalışmalara devam edecekleri de belirtildi.


Editör: TE Bilişim