Niğde Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılarak Belediye Kültür Evi olarak hizmete sunulması planlanan Kadıoğlu Konağının restorasyon projesi hazırlanıyor.


Niğde'nin kültürel ve tarihi dokusuna önem veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarihi korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Sosyal ve kültürel hizmetlerle Sosyal Belediyeciliği ön planda tutan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'de tarihin yaşatılması için gerekli gayretleri göstererek tarihi dokuyu korumaya özen gösteriyor. Niğde Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılan Kadıoğlu Konağı onarıldıktan sonra, Belediye Kültür Evi olarak hizmete açılacak.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kadıoğlu Konağında yaptığı incelemeler sonucu restorasyon projelerinin ivedilikle başlatılmasının ve konağın bir an önce Belediye Kültür Evi olarak hizmete sunulmasının talimatını verdi.

Aşağı Kayabaşı Camiinde düzenleme

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kadıoğlu Konağının yanı sıra Aşağı Kayabaşı Camisini de ziyaret ederek çevresinin düzenlenmesi için gerekli talimatları verdi. Aşağı Kayabaşı Camiinin avlusunun düzenlemesi Niğde Belediye Başkanlığı tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Tarihimize, geçmişimize ve kültürümüze önem veriyoruz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kadıoğlu Konağı yaşayan bir tarih. Aşağı Kayabaşı Mahallemizin en önemli noktası burası. Niğde Belediyesi olarak Kadıoğlu Konağını üç ay önce yaptığımız girişimler sonucu kamulaştırdık. Kadıoğlu Konağının restorasyon projeleri yapılıyor. Kadıoğlu Konağının restorasyonunu da yapıp tamamladıktan sonra burayı Niğde iline ait bir kültür evi haline getireceğiz. Şehrimizin kültürünün, tarihinin görülmesi bakımından misafirlerimizi bu konakta ağırlamayı düşünüyoruz. Halka açık bir yer olacak. Kadıoğlu Konağı, Aşağı Kayabaşı Camii ile yan yana olan bir yer. Aşağı Kayabaşı Camiinin etrafının da düzenlemesini yaparak iki tarihi mekanı birbiri ile kaynaştıracağız. Tarihimize, geçmişimize, kültürümüze önem vermek ve onları yaşatmanın, ayakta tutmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda Kadıoğlu Konağının restorasyonunu gerçekleştireceğiz" dedi.





Editör: TE Bilişim