Usta sanatçı Levent Kırca, yeni oyunu “İçerdekiler” Ankara’da yapılan galanın ardından ilkkez Niğde’de seyircisi ile buluştu.
 
Niğde Kültür Merkezi’nde gösterime giren ve Silivri Cezaevi’nde yaşananların anlatıldığı oyunun müziklerini piyanist Fazıl Say yaptı. Semih Çetin, Tuncay Özkan, Güldal Mumcu, Nilgül Doğan, Gülşah Balbay ve Yarbay Mustafa Dönmez’in röportajlarından esinlenerek hazırlanan politik tiyatro oyunu Niğdeliler tarafından büyük ilgi gördü.
 
Levent Kırca, Hülya Aydın, Murat Gören, Bülent Demir, Cengiz Güleryüz ve Yelda Alp’in oyunculuk yaptığı ilk gösterimi Niğde’de 750 den fazla kişi izledi.
 
Levent Kırca İçerdekiler adlı Politik tiyatro oyununu ilk kez Niğde’de oynadıklarını belirterek; “ Niğde’yi çok seviyorum Niğdeli sanatseverdir, Niğde’nin devrimcileri meşhurdur yaşasın Niğde” dedi. Akil adamlar için ne düşünüyorsunuz sorusuna; “Akillere Allah yardım etsin akil olmadığım için kendimi çok şerefli ve onurlu hissediyorum. Bana bir teklif gelseydi reddederdim. Reddetmenin keyfini yaşardım. Akiller bu saatten sonra biz pişman olduk deseler de artık lekelendiler artık geri dönüş yok” diye konuştu.
Tiyatro gösterisinin ardından Usta sanatçı Levent Kırca hayranlarına kitap imzaladı. Daha sonra da Niğde sokaklarında yürüyerek dinleneceği otele geçti.
 
 
Editör: TE Bilişim