​Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı H. Haydar ŞENTÜRK, Niğde yerel basınının değerli mensupları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.


Haber-Foto-Video; Yasin YURTMEN



Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda konuşan Haydar ŞENTÜRK, basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

"Ülkü davasının manevi sığınağı olan Ülkü Ocakları’nın yönetiminde yapılan nöbet değişimi vesilesiyle değerli ülküdaşım Yunus KIZIL’dan devraldığım bu ağır sorumluluğun idraki içerisindeyim. Genel Merkezimizin tensipleri neticesinde bu kutlu görevi devralmış bulunuyorum.
Öncelikle bugüne kadar Ülkü Ocaklarımıza emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim inşallah bizlerin de bu kutsal vazifemizden alnımız akıyla çıkmamızı nasip eyler.

YÜKÜMÜZ AĞIR FAKAT BAŞIMIZ DİK!

Türkiye’nin, Türk Dünyası’nın, İslam Dünyası’nın ve genel anlamda dünyanın içerisinde bulunduğu şartlar göz önünde bulundurulduğunda hem benim hem de bu davaya gönül veren ülküdaşlarımın yükünün ağırlığına kelimeler yetersiz kalmaktadır.
Bizim yükümüz ağır, biz zora talip olduk. Çünkü biz tarih boyunca verdiğimiz mücadelemizde başkalarının oyununa yardımcı aktörlük yapmadık. Zor’un mücadelesini verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Şerefli tarihimiz incelendiğinde Türk Milleti’nin Başbuğ’larının aynı çizgide olduğunu görürüz.
Tarih’in, biz Ülkücülere yüklediği misyon; Hakk’ı savunmak, Hakk’tan yana olmak ve Hakk’la beraber olmaktır.

BU VATAN SANTRANÇ TAHTASI DEĞİLDİR.

Değerli Ülküdaşlarım! Bu toprakların birilerinin satranç tahtası haline dönmemesi için hep birlikte çaba harcamalıyız. Görüyoruz ki; söyledikleri ile eyledikleri tutarlı olmayan bir toplum için ilerleyiş söz konusu olamaz. Ülkücülük Allah’ın Kitabını, Emri İlahisi’ni hayat nizamı olarak kabul etmek ve kabul ettiğimiz bu nizamın tüm emirlerini yaşamak, yasakladıklarından da uzak durmaktır.

GELİN ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM…

Türkler Allah’u Teala’nın sevgili Resul’u ve Dört Büyük Halife’den sonra , İslama en büyük sancaktarlığı yapmışlardır. Niyetimiz halis, hedefimiz hak, icraatımız samimi olmalıdır.
Biz Ülkücüler olarak sataşma ve sürtüşme yerine, ilimde, fende, iktisadi yolda bütün zamanımızı kullanmalıyız. Bu yüzden gençlerimize ve bizlere büyük vazifeler düşmektedir.

Buradan genç kardeşlerimize sesleniyorum; Niğde Ülkü Ocaklarının kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Gelin Ülkemizin geleceğini birlikte inşa edelim. Bizler bu düşünce ile Türk İslam Ahlak’ını hayatımızın her alanında hakim kılmaya mecburuz.

Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in mukaddes emaneti olan Ülkücü Hareket’in tüm yiğitlerine...
Yunus’un , Mevlana’nın , Ahmet YESEVİ’nin manevi pınarlarından kana kana içenlere selam olsun.

Ay Gökte Var Oldukça, Ak Sakallıların ve Ulu Kocaların Rahmeti ve Bereketi Üzerinize Olsun…
"dedi.



Editör: TE Bilişim