Niğde 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda yapılan  yarışmaya, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Yılmaz,  İl Genel Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ın yanı sıra öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Salonun tamamen dolu olduğu görüldü, okullarını destekleyen öğrenciler ve veliler ilginç pankartlar açtılar, salonun seyircileri de yarışmaya katılan takımlarda çok renkliydi.

Sekiz okulun kıyasıya yarıştığı programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ; “ Halk Oyunları yarışmaları, Halk Oyunlarının gösterisi şeklinde yapılacağı için şüphesiz son derece hazırlık ve çalışma isteyen, bunu kendinde yaşanır hale getirmek istenilen bir tür daldır. Biz her zaman öğrencilerimizin hem eğitim, hem öğretim alanında yetişmelerini isterken aynı zamanda sosyal faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde, sportif faaliyetlerde yer almalarını istiyoruz. Halk Oyunları, hem sosyal bir faaliyettir hem kültürel bir faaliyettir. Bu nedenle bu yarışmalara katılan sekiz okulumuzu 10 takımımızı, onları bu yarışmalara hazırlayan başta okul yöneticileri olmak üzere çalıştırıcılarını, öğretmenlerini, ailelerini ve özellikle de yarışmacı öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.


Yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Sonuçları ise şöyle;
Geleneksel Yıldızlar Kategorisinde
1. Cumhuriyet İlköğretim Okulu
2. Gümüşler İlköğretim Okulu
3. Memnune Türker Altuncu İlköğretim Okulu
Geleneksel Gençler Kategorisinde
1. Ticaret Meslek Lisesi
2. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi
3. Niğde Atatürk Lisesi
Stilize Küçükler Kategorisinde
1. Himmetli İlköğretim Okulu
Stilize Gençler Kategorisinde
1. Niğde Kız Meslek Lisesi
Kategorilerinde birinci olanlar ilimizi Türkiye Birinciliği gruplarında temsil edecek.




Fotoğraf ve Video : www.Defterk.com

Editör: TE Bilişim