Bu yıl 2. si yapılan Niğ-Bor Sanat Günleri devam ediyor.  Bor ilçe merkezindeki Eski Rum Kilisesi’nde düzenlenen etkinliğe 30’a yakın yerli ve yabancı sanatçı katılım sağladı. Mart Ayının son gününde başlayan etkinliğe katılım sağlayan sanatçıların eserleri sergileniyor. 

Projenin Genel Koordinatörü Necmi Pişkin,  Organizatörlüğünü ise Borlu olan  Halibas Art  Serkan Haliloğulları yürütüyor. Bu yılki Niğ-Bor Sanat etkinliğinde Arnavut Sanatçı Saimir Strati'nin 11. Guinness rekor denemesi damga vurdu. Sanatçı Saimir Strati 300 bin vida ile 15 metrekarelik Dünya barışını  simgeleyen  Atatürk ve Türkiye Haritası çalışması yapıyor. 

Bor Merkezde Eski Rum Kilisesinde yürütülen sanat etkinliğini Bor ve Bor dışından 20 bine yakın vatandaş ziyaret etti.

CEM GÖRGÜN İL GENEL MECLİS ÜYELERİNİ DAVET ETTİ

MHP'li İl Genel Üyesi Cem Görgün'ün mecliste daveti üzerine bugün Niğde İl Genel Meclis üyeleri Niğ-Bor Sanat Etkinliğini ziyaret etti. Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ve beraberindeki heyeti proje koordinatörü Serkan Haliloğulları ve Nemci Pişkin karşıladı. Pişkin burada yaptığı konuşmada; “büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düna barışına verdiği önemi simgeleyen bu eseri icra eden Arnavut sanatçımız Saimir Strati beyefendiye sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Kendisi Atatürk’e olan aşkını burada bu portreyi çizerek bizlere gösteriyor. 300 bin vida ile oluşturacağı Atatürk ve Türk bayrağı temalı portreyi her gördüğümde ben de oldukça duygulanıyorum. Bizlerin buradaki en temel amacı, Niğde ve Bor’u sanat merkezi haline getirmek. Bizler bu çalışmanın Guinnes rekorlar kitabına girmesine kesin gözüyle bakıyoruz. Çalışmamız  halktan da büyük bir destek aldık. Cami ehlinden meyhane ehline, yaşlısından gencine herkesin sanat için bir araya gelebildiğini gördük ve büyük bir kıvanç duyduk. İlçemizin ve ilimizin adının, yerel basında ve ulusal basında geçmesini sağlamak istiyoruz”” diye konuştu.

Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ise, böylesi bir etkinlik için emeği geçenlere, kaktı verenlere teşekkür ediyorum.  Bizler de ilimiz ve ilçemiz için gereken desteği vermek adına elimizi taşın altına koymaya her daim hazırız. Sanatçımız Saimir Strati’ye çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ YAVUZ ERGUN'DAN ZİYARET. 

İl Genel Meclis üyelerinin ziyaretinin ardından Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun'da etkinliği ziyaret etti. Koordinatör Necmi Pişkin ve Proje yöneticisi Serkan Haliloğullarından bilgi alan Yavuz Ergun, Arnavuz Sanatçı'nın üzerine çalıştığı vidalardan oluşan Atatürk ve Türkiye portre çalışmasına vida ekledi. Milletvekili Yavuz Ergun ; 10 Guınness Dünya Rekortmeni Saimir Strati’nin Bor ilçemizde yaptığı 15 metre kare alan içerisine, 300.000 vida ile en büyük tabloyu inceledik, farklı bir yorumla böyle güzel bir eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi 

ESER BOR İLÇESİNDE Mİ SERGİLENECEK?

Guinness Rekoru kırılmaya aday çalışmanın nerede kalacağı da merak konusu oldu. Borlular ve Sanat Etkinliğini organize eden Necmi Pişkin ve Serkan Haliloğulları bu eserin Bor İlçesinde kalması gerektiğini,    İlçemiz için önemli bir tanıtım imkanı olacağını belirterek bu konuda destek istediler. 

 

Editör: TE Bilişim