Niğde Belediye Başkanlığı ve  Memur­-Sen, Sağlık-Sen'in Niğde'de ortaklaşa düzenlediği Gözyaşı Geceleri adlı tiyatro gösterisi İl Kültür Merkezinde sahnelendi.

Programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Memur­-Sen İl Başkanı Hasan Orhan, Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal ve STK temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Memur­-Sen İl Başkanı Hasan Orhan, " Kardeşlik ve dayanışmanın zaferi beraberinde getirmesinin yanında İstiklal harbimiz için gerekli olacak mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Çanakkale ruhu aziz milletimizin hiç bir engel tanımama hususundaki kararlılığının göstergesidir. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi bizlere emanet edilmiş. Bu aziz vatana dünümüzde de gelecekte de aynı şuurla sahip çıkılacağının güvencesidir. Çanakkale'de yatan yüz binlerce şehidimizi rahmet ve hayırla yad ederken onlara şükran borcumuzu ödemenin yolunun vatanımıza, bayrağımıza birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaya davet etmekten geçtiğini hatırlatmak istiyorum. Bu düşüncelerle ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, menfur bir terör saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Selim Kiraz Savcımızı da rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Çanakkale Ruhu Yaşatılmalı

Programın Niğde'de düzenlenmesine katkı sağlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Tiyatro gösterisinin gerçekleşmesindeki amaç ve gaye Çanakkale'yi halkımıza anlatmak, anlatmakla da kalmayıp bir nebze de olsa Çanakkale'yi yaşamak ve yaşatmak. Çanakkale ruhunu kaybettiğimiz zaman, Çanakkale bilincini kaybettiğimiz zaman işimizin çok zor olduğunu bilmemiz gerekir. Biz Türkler Anadolu'ya geldiğinden bu güne kadar bu topraklarda yaşayabilmek için bir bedel ödedik. Maddi ve manevi olarak çok bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Türkiye'mizin coğrafi konumu dünyada eşine benzerine rastlanmayacak bir coğrafyadayız. 365 gün içerisinde dört mevsimi yaşayan tüm dünyanın gözü üzerinde olan bir ülkeyiz. Bu bakımdan Türkiye'mizi ve Türkleri dış odaklı güçler hem de onların Türkiye'deki taşeronları hiç bir zaman rahat bırakmayacak. Yani bu milletin ayakları üzerinde durmasını, yürümesini ve hatta koşmasını dış odaklı güçler istemeyecekler. Onlar istemese de Türkiye olarak biz bunu başaracağız, birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Son on, on iki yılda nasıl başardıysak bundan sonra da o şekilde başaracağız" dedi.

Çanakkale'yi Çanakkale'de yaşamak gerek

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Çanakkale dediğimiz zaman akan suların durduğunu biliyoruz. Bizim inancımızda, belediye yönetimimiz de bu şekilde. Bu güne kadar 6 yıllık Belediye Başkanlığımız döneminde, Çanakkale ile ilgili program her kim tarafından yapılıyor olursa olsun her zaman sponsor olduk ve bundan sonra da sponsor olmaya devam edeceğiz. Her yıl on otobüs üzerinde Çanakkale'ye Niğdeli hemşerilerimizi ziyarete gönderiyoruz. Çünkü Çanakkale'yi burada anlatmak yetmez, Çanakkale'yi Çanakkale'de yaşamak gerek. Çanakkale'ye gitmeyen kardeşlerimiz varsa Niğde Belediyesi olarak bize gelebilirler. Niğde Belediyesi olarak Çanakkale konusunda her zaman açık kapıyız. Niğde Belediyesi olarak tarihimizin gelecek nesillere ve insanımıza aktarılması noktasında da gayret içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Şehitlerimize rahmet diliyoruz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Geçtiğimiz günlerde hunharca şehit edilen Mehmet Selim Kiraz savcımız ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. mekanları Cennet olsun. Hiç birinin kanı yerde kalmayacak. İnşallah onların sualini, hesabını soracak bu ülke bu millet ve bu devlet o güce sahip. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizden de hakkın rahmetine kavuşmuşlara rahmet diliyorum hayatta olan gazilerimizi de şükran ve minnetle selamlıyorum" dedi.

Haşim Akten ve ekibinin gösterisini vatandaşlar, yoğun ilgi ve beğeniyle izleyerek tiyatro sonunda sahne alan ekibi ayakta alkışladılar. Program sonunda sahne alan ekibe teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Haşim Akten'e Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde kolajı hediye etti.




http://www.borhaber.net/kultur-sanat/gozyasi-geceleri-nigde-de-sahnelendi-h16289.html

Posted by Bor Haber on 5 Nisan 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim